Dr. Simicskó István: 1956 hősei a kilátástalan harcot is vállalták

Hosszú évtizedek mulasztását pótolta Magyarország kormánya, amikor 2013-ban november 4-ét nemzeti gyásznappá nyilvánította. Ezen a napon az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére, a szovjet katonai offenzívára és a viharos események áldozataira emlékezünk.

A hős hazafiak mellett nem szabad elfelejtenünk azt a gyalázatot sem, hogy az akkori  kommunisták elárulták a nemzetet, és egy idegen hatalom kiszolgálóiként elősegítették a bukást, majd az általuk végrehajtott széleskörű megtorlásoknak köszönhetően százak életének kioltásáért egy egész generáció ellehetetlenítéséért, lelki megnyomorításáért felelnek.

A magyarság történetében sokszor küzdöttek elődeink, hogy szabadságunkat megvédjék. Hol idegen hatalmak lánctalpai, hol a hazát elárulók törtek vesztünkre, de mindvégig hittünk abban, hogy az igazság kivívásáért mindent meg kell tennünk. A lelkiismeret szava az, ami ilyenkor irányt mutat mindannyiunknak. Így voltak ezzel 1956 hősei is, akik a kilátástalan harcot is vállalták. Egy maroknyi, elszánt hazafi szállt szembe a világ leghatalmasabb katonai gépezetével. Még akkor is, ha érezték: kevés az esély a győzelemre, de küzdeni kell és büszkén viselni minden következményt.

Hiába kérték és várták a nyugati országok segítségét, a szovjet tankok és a kommunista kollaboránsok eltiporták forradalmunkat. De a küzdelem, a hősiesség és az áldozat nem volt hiábavaló, mert olyan sebet ejtett a vörös diktatúrán ez a pár hét magyar szabadság, hogy az soha többé nem lehetett már olyan, mint azelőtt volt. Végleg lerántottuk a leplet a kommunista rendszer hazugságairól, és a világ elé tártuk annak elnyomását. Hiába végeztek ki november 4-e után a megtorlás éveiben százakat, hiába fenyegette polgárait a szocialista terrorgépezet, mindenki tudta: az idő nekünk dolgozik, az elnyomók napjai meg vannak számlálva!

Emlékezzünk most az egyszerű „pesti srácokra”, akik életüket, fiatalságukat és álmaikat áldozták fel mindannyiunk szabadságáért! Példájuk erősítsen minket, hogy a szuverenitásunkért, nemzetünk önállóságának megmaradásáért folytatott küzdelmeinkben továbbra is elszántak és kitartóak maradjunk!

Dr. Simicskó István

a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője 

 

(Kép: 123RF)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!