Elhunyt Füzessy Tibor

94 éves korában elhunyt Füzessy Tibor a KDNP volt képviselője, frakcióvezetője – tudatták az Országgyűlés honlapján. A politikus 1990-1998-ig volt az országgyűlés tagja. 

Füzessy Tibor 1928. szeptember 14-én született Sashalmon. A középiskolát a gödöllői Premontrei Gimnáziumban végezte, majd 1951-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát. 1962-től a Fővárosi Főügyészségen, 1968-1989-ig a Legfelsőbb Ügyészségen dolgozott.

                                                                                                                                         Fotó: MTI /Kovács Tamás

A rendszerváltás idején, 1989 márciusában az elsők között kezdte meg a Kereszténydemokrata Néppárt újjászervezését, szeptemberben a párt országos alakuló ülésén alelnökké választották. A párt képviselőjeként részt vett az Ellenzéki Kerekasztal munkájában és a háromoldalú politikai egyeztető tárgyalásokon.

Az 1990-es első szabad választásokon a KDNP listavezetőjeként parlamenti képviselővé választották. 1992 júniusáig ő vezette a KDNP frakcióját.

1992. június 18-án tárca nélküli miniszterré nevezték ki. Feladata az Információs Hivatal és a Nemzetbiztonsági Hivatal felügyelete, 1993 februárjától az Országgyűléssel való kapcsolattartás kormányzati teendőinek ellátása volt.

Az 1994-es választásokon ismét a KDNP parlamenti képviselője lett, 1996 áprilisától a párt parlamenti frakciójának 1997. júliusi megszűnéséig az Országgyűlés egyik alelnökeként is tevékenykedett.

2001-ben a Kupa Mihály elnökletével alakult Centrum Párt elnökségi tagjává választották és a párt listáján indult a 2002-es országgyűlési választásokon.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!