Emberéletekkel játszik a baloldal

A KDNP nevében Simicskó István frakcióvezető szólalt fel napirend előtt az Országgyűlésben kedden.

Dr. Simicskó István, a KDNP alelnöke, parlamenti frakcióvezető napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szerint emberéletekkel játszik és ezzel saját választói előtt is leszerepelt a baloldal, amikor folyamatosan kritizálja a koronavírus-járvány elleni védekezést, oltásellenes kampányt folytat, és az ENSZ Egészségügyi Világszervezetével (WHO) vitatkozik a keleti vakcinák kérdésében.

A kereszténydemokrata politikus megemlítette: néhány napja a WHO is elfogadta a kínai oltóanyagot, ez pedig igazolja a magyar kormány azon döntését, hogy keleti vakcinákat is be kell szerezni.

Hangsúlyozta: a járvány legnagyobb tétje az emberéletek védelme, a kormány pedig időben észlelte a kihívást, és lépett, lélegeztetőgépeket és vakcinákat rendelve; utóbbiak közül napjainkban hatféle közül választhatnak az emberek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter válaszában megemlítette: egy éve nézünk szembe a járvány jelentette, példátlan egészségügyi és gazdasági kihívással. Hozzátette: mindkét fronton védekezni kell, és a kormány ezt meg is teszi, ebben pedig a nemzeti érdek az iránymutató.

A miniszter elmondta: a kulcs az volt, hogy nem hajlandók a vakcinákra geopolitikai vagy ideológiai kérdésként tekinteni, és minden olyan oltóanyagot használ Magyarország, amelyről a magyar vagy az uniós szakemberek kimondták, hogy biztonságos és hatásos.

Szijjártó PéterSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Ha nem így tettünk volna, hogyha Brüsszelre, az ellenzékre, a külső vagy a belső nyomásgyakorlásra hallgattunk volna, akkor Magyarországon sok ezerrel többen haltak volna meg, sok tízezerrel többen fertőződtek volna meg, és sok százezerrel többen vesztették volna el a munkahelyüket – jelentette ki Szijjártó Péter.