Erdő Péter és Mádl Dalma osztott ajándékot rászoruló gyermekeknek

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete kétszázötven rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában hétfőn. Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is részt vett.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke (első sor, j), Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (első sor, j2) és Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete (első sor, b2) a Katolikus Karitász karácsonyi ajándékosztásán a budapesti Magyar Szentek Templomában 2019. december 23-án. Az eseményen kétszázötven rászoruló gyermeknek adtak át névre szóló ajándékcsomagot. (MTI fotó: Illyés Tibor)

Erdő Péter kiemelte: az ünnep arra való, hogy “felemelkedjünk a hétköznapokból” és “észrevegyük, hogy a mi életünk is ajándék”. Isten miden embernek személyre szóló ajándékcsomagot készít, mindenkinek más sorssal, más adottságokkal.

Mádl DalmaMádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete (b) ajándékot ad egy kislánynak a szervezet karácsonyi ajándékosztásán a budapesti Magyar Szentek Templomában 2019. december 23-án. Az eseményen kétszázötven rászoruló gyermeknek adtak át névre szóló ajándékcsomagot. (MTI fotó: Illyés Tibor)

A mi feladatunk, hogy hálát adjunk ezért az ajándékért, az életért, és kibontakoztassuk Isten dicsőségére és embertársaink javára – fogalmazott a bíboros.

Erdő PéterErdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ajándékot ad egy kisfiúnak a szervezet karácsonyi ajándékosztásán a budapesti Magyar Szentek Templomában 2019. december 23-án. Az eseményen kétszázötven rászoruló gyermeknek adtak át névre szóló ajándékcsomagot. (MTI fotó: Illyés Tibor)

Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója ismertette: az adományokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén lévő katolikus iskolák diákjai, külföldi adományozók és a Karitász Angyalbatyu programjához csatlakozók ajánlották fel, és a Karitász munkatársai állították össze a névre szóló, a gyerekek érdeklődésének, korának megfelelő csomagokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!