A Felzárkózó Települések Program döntően a leghátrányosabb településeken élő sokgyermekes családokat segíti

Az önzetlen önkéntesek, civil segítők és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) mellett az állam is igyekszik segíteni – a Felzárkózó Települések Programmal – a 300 leghátrányosabb helyzetű településen élő, legfőképpen sokgyermekes családoknak – mondta Rétvári Bence.

rétvári

 

A Belügyminisztérium államtitkára, a KDNP alelnöke Kerecsenden, a Biztos Kezdet Gyerekházban tartott, az NBT nyári táborokban végzett bűnmegelőzési tevékenységét bemutatni hivatott sajtótájékoztatón köszönetet mondott azoknak, akik 24 éve a tábort elindították, és azóta minden évben megszervezik.

Az államtitkár közölte, hogy a Felzárkózó Települések Programmal olyan helyeken segítenek, ahol a gyerekek aránya sokkal magasabb, mint az országos átlag. A Biztos Kezdet Gyermekházból is körülbelül 40 volt 15 évvel ezelőtt, most pedig több mint 170 ilyen gyermekház van – mondta.

A legkisebb gyermekek családjait éri el ez a segítség, hogy legyen olyan hely, ahová az édesanyák segítségért, támogatásért tudnak fordulni.

Le a kalappal azok előtt, akik nyaraikat, és év közben is sok-sok délutánjukat arra fordítják, hogy hátrányos helyzetű gyerekeket segítenek abban, hogy az ő életük jobb legyen, mint a szüleik élete”

– fogalmazott.

Rétvári Bence kijelentette: köszönet illeti a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot jelenlétéért, hiszen sokszor ezek a gyerekek olyan környezetből érkeznek, ahol a hétköznapok része a bűnelkövetés.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács saját, sok évi tapasztalatai alapján kialakított pedagógiával segít megmutatni azt, hogy miért fontos elkerülni a bűncselekményeket, hogy miként lehet a törvények betartásával boldogulni, miért fontos a törvényeket betartani”

– mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!