Ferenc pápa: A csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége és a testvériség jele – a kormányt Semjén Zsolt képviselte

Ferenc pápa szentbeszédet mond Csíksomlyón (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége, a párbeszéd, az egység és a testvériség jele, és tiszteletben tartja a román és a magyar vallási szokásokat is – mondta Ferenc pápa szombaton homíliájában a Csíksomlyón összegyűlt hívő tömeg előtt bemutatott szentmiséjén.

Semjén Zsolt és Áder JánosSemjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, valamint Habsburg György, Magyarország utazó nagykövete és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke Ferenc pápa szentmiséjén a csíksomlyói hegynyeregben, Erdélyben 2019. június 1-jén. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

„...ne hagyjuk, hogy azok a hangok és sebek, amelyek az elkülönülést táplálják, megfosszanak a testvériség érzésétől” – hangoztatta a katolikus egyházfő, felidézve, hogy Szűz Mária mindnyájunknál közbenjárt azért, hogy így legyen.

Nacsa Lőrinc, Hollik IstvánNacsa Lőrinc és Hollik István kereszténydemokrata politikusok Ferenc pápa szentmiséjén Csíksomlyón (KDNP Fotó)

Ferenc pápa arra szólította a híveket: ne feledjék, s ne tagadják a múlt összetett és szomorú eseményeit, de ez nem gördíthet akadályt a testvéri együttélés elé, nem adhat rá ürügyet.

CsíksomlyóSzázezres tömeg vett részt a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által pontifikált szentmisén (MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

Semjén Zsolt, Habsburg György

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (balra) és Habsburg György, Magyarország utazó nagykövete a csíksomlyói Szűz Mária-szobornál (KDNP Fotó)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!