Fiatal életeket oltott ki a keresztényellenes terror a Fülöp-szigeteken

Fiatal életeket oltott ki a keresztényellenes terror a Fülöp-szigeteken - Magyarország segít – közölte Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke a Facebook-oldalán.

Azbej

 

Azbej Tristan arról számolt be, hogy december 3-án reggel a fülöp-szigeteki Marawi város katolikus egyetemén celebrált szentmisén robbantásos merénylet követtek el, jelenlegi információink szerint iszlamista terroristák. A barbár támadás különös kegyetlensége, hogy az adventi készület első napján követték el fiatal egyetemi hallgatók és tanáraik ellen, közülük legalább négyen életüket vesztették és több mint negyven megsebesültek.

Mint írta, egyházi vezetőiken keresztül fejezte ki részvétét az áldozatok családjainak.

Szijjártó Péter külügyminiszter úr bejelentése alapján, a magyar kormány, a Hungary Helps - Magyarország segít Programon keresztül 5 millió forint gyorssegélyt nyújt a támadást elszenvedett közösségnek – olvasható a bejegyzésben.

Leszögezte:

Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett. Imádkozzunk értük!

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!