Fidesz–KDNP-frakcióülés: A hitelmoratórium fenntartását kérik a kormánytól

A Fidesz–KDNP-frakciószövetség szerint reális célkitűzés az 5,5 százalékos gazdasági növekedés elérése, de meg kell érte dolgozni – hangsúlyozták a kormánypártok parlamenti frakcióvezetői csütörtökön Debrecenben, a két képviselőcsoport tanácskozása közben tartott sajtótájékoztatón, ahol a hitelmoratóriumról és Gyurcsány Ferencről is szó esett.

Kocsis Máté (balra), a Fidesz és Simicskó István, a KDNP  képviselőcsoportjának vezetője a frakciószövetség kihelyezett üléséről tartott sajtótájékoztatón Debrecenben 2021. június 17-én (Fotók: MTI / Czeglédi Zsolt)

Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a kereszténydemokraták képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: a kormány eredményesen és hitelesen szervezte meg a járvány elleni védekezést, ami hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon az uniós országokhoz képest másfél hónappal korábban kezdődhetett a nyitás, ami egyszázalékos többletet jelent a növekedésben. Az újranyitás során „egyetértési pontokat kell találni magunkkal”, erről, a járvány utáni életről szól majd a nemzeti konzultáció – hangsúlyozta Kocsis Máté.

Kocsis Máté

A járvány, a népvándorlás és a gazdasági kihívások mellett Magyarországon az is veszély, ha a múlt tér vissza – folytatta Kocsis Máté. A frakcióvezető azt mondta,

Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyt jelent, ha visszatér a hatalomba”.

Hozzátette: a politikai ellenfeleiket tömörítő csapatot Gyurcsány vezeti, a többiek, köztük „a főpolgármester, aki minden küszöbben orra bukik”, csak epizódszereplők. Gyurcsány osztja a lapokat, a választás pedig arról fog szólni, hogy „(...) a véres, erőszakos, megszorító politika visszatér-e” - fogalmazott Kocsis Máté.

Simicskó István

A kormánypárti képviselőcsoportok vezetői kifejtették: a hitelmoratórium fenntartását kérik a kormánytól, szerintük a rászorulók esetében semmiképpen nem kellene feloldani a moratóriumot. Ez olyan fontos kérdés, amelyet szerepeltetni kell a nemzeti konzultációs kérdőíven is.

Kocsis Máté jelezte: szerda este meghallgatták Orbán Viktor miniszterelnök politikai tájékoztatóját, illetve Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszterek beszámolóját a sikeres koronavírus-járvány elleni védekezésről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!