Fidesz–KDNP: Több tonna adomány gyűlt már össze a kárpátaljai magyarok és az ukránok számára

A Fidesz és a KDNP országos akciója nyomán már több tonna adomány gyűlt össze a kárpátaljai magyarság és az Ukrajnából menekülők számára – közölte Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn.

Nacsa Lőrinc

A kereszténydemokrata politikus Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselővel közös videónyilatkozatában megerősítette a kormánypártok azon álláspontját, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, és ezért minden erőfeszítést meg kell tenni.

Ugyanakkor – folytatta Nacsa Lőrinc – segítenek a kárpátaljai magyarságnak és az Ukrajnából menekülőknek, ezért három napja a Fidesz és a KDNP országos adománygyűjtést hirdetett, amelynek során a kormánypártok helyi irodáiba várják a felajánlásokat. A két politikus Miskolcról jelentkezett be, hangsúlyozva, hogy több tonna adomány gyűlt már össze országszerte az emberek nagylelkűségének köszönhetően.

Csöbör Katalin elmondta: a miskolci Fidesz-iroda is megtelt adományokkal cégek és magánszemélyek felajánlásainak köszönhetően. Hozzátette: vannak, akik üres lakásokat is felajánlanak a menekülőknek. Jelezte: folyamatosan keresnek alkalmas helyeket Miskolcon is, hogy szükség esetén tudjanak menekülteket fogadni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!