Fülöp Attila: A kormány 1500 milliárd forintot fordít gyermekvédelemre

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős KDNP-s államtitkára a Kereszténydemokrata Néppárt II. Giesswein Sándor Szakmai Napján tartott csütörtöki előadásában a gyermekvédelemről beszélt. Ennek kapcsán elmondta: a kormány 2010 óta minden évben módosította a gyermekvédelmi törvényt annak érdekében, hogy azt jobbá és jobbá tegyék.

Fülöp

Ismertette:

Magyarországon 23 ezer gyerek él gyermekvédelemben, és a jelenlegi kormány csaknem 1500 milliárd forintot fordít erre a területre.

Fülöp Attila elmondta, nagyon fontos, hogy az állam együtt tudjon dolgozni az egyházakkal és a civil szervezetekkel, mert azoknak nagyobb az elfogadottságuk gyermekvédelmi szempontból. Az államnak kötelessége biztosítani az anyagi forrást, de a partnerség fejlesztése, kiépítése is nagyon fontos – hangsúlyozta.

Fülöp

Fülöp Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány kialakított egy olyan programot, amelynek célja, hogy a gyermekvédelemben résztvevő fiataloknak felnőtté válásuk után megfelelő munkahelyet biztosítson. 

Az eseményről készült galériák IDE és IDE kattintva tekinthetők meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!