Fülöp Attila: Szükség van bátorságra, nyitottságra és szükség van nagylelkűségre

A kormány elkötelezett az iránt, hogy az ápolók társadalmi és szakmai megbecsültsége megfelelő legyen - mondta az egészségügyi államtitkár az ápolók napján megrendezett díjkiosztón. A Magyar Ápolási Egyesület elnöke a legnagyobb kihívásnak az üres álláshelyek betöltését, az utánpótlást és a szakmai megbecsültség növelését nevezte.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszédet mond az ápolók napján megrendezett díjkiosztón a budapesti Duna Palotában 2019.02.19-én

Az ápolók napja alkalmából adtak át díjakat kedden a budapesti Duna Palotában. Az ünnepségen az egészségügyi államtitkár azt mondta: a kormány elkötelezett az iránt, hogy az ápolók társadalmi és szakmai megbecsültsége megfelelő legyen.

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy folytassuk a lakhatási programot, hogy legyenek olyan nővérszállók, legyenek olyan megoldások, óvodás, bölcsis korú gyerekekre, hogy valóban az egészségügyben dolgozni ne veszteség legyen a családnak, hanem nyereség, és öröm"– mondta Horváth Ildikó az EMMI egészségügyért felelős államtitkára.

Az emberiség iránti felelősséget testesítik meg az ápolók, ezt már a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár mondta a díjátadón.

„Szükség van bátorságra, nyitottságra és szükség van nagylelkűségre. Kell a bátorság, hogy elhiggyék, azzal az egy cselekedettel, azzal az egy emberrel, akivel adott helyzetben csak probléma látszik elsőre, mégis csak egy olyan nagy egészhez járulnak hozzá, ami az egész társadalom javára tud válni"– nyilatkozta Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Minya Tünde, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke beszédében a legnagyobb kihívásnak az üres álláshelyek betöltését, az utánpótlást és a szakmai megbecsültség növelését nevezte.

„Nagy öröm számunkra, hogy a szakdolgozói életpálya modell kidolgozása ez évben útjára indult. Elkészült egy nemzeti ápolásfejlesztési stratégia, mely a társszervezetekkel egyeztetésen túl van. Bizakodva várjuk, hogy az ápolás szakma képviselői között rövid időn belül konszenzuson alapuló megállapodás jön létre. Fontosnak tartjuk a képzés, továbbképzés elgondolását, olyan képzési rendszer kialakítása szükséges, mely gyors megoldást talált a jelen nagyobb problémáira"– mondta a Magyar Ápolási Egyesület elnöke.

Az elnök hozzátette: az utóbbi években történt lépések a presztízsének javítására megfelelőek, de nem elegendőek ahhoz, hogy megállítsa az ápolói létszám drasztikus csökkenését.

A teljes összeállítás megtekinthető itt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!