Hollik István: Pénzmosási ügybe keveredhetett Karácsony Gergely?

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a parlamentben arról beszélt, hogy a nemrégiben nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentés szerint a választások előtt a Karácsony Gergely támogatására létrejött 99 Mozgalom 506 millió forintot szerzett úgy, hogy a főpolgármester párttársa, Perjés Gábor ezt készpénzben, nagyobbrészt euróban és fontban fizette be a mozgalomnak.

Gyanúsnak és a hihetetlennek nevezte a főpolgármester erre adott magyarázatát, miszerint egy zárt adománygyűjtő ládából került hozzájuk a pénz. Azt kérdezte, vajon életszerű-e az, hogy 506 millió forintból több mint 450 millió forint azután érkezett be a szervezet számlájára, miután Karácsony Gergely már visszalépett a miniszterelnök-jelölti versenyben, több mint 100 millió pedig azt követően érkezett, hogy a baloldal elbukta a választásokat.

Szerinte az ügyben felmerül a pénzmosás gyanúja is, mert a pénz eredete nem ismert. Ugyanakkor úgy vélte: ha valaki tudja, hogy honnan jött az a pénz, az valószínűleg Gyurcsány Ferenc, ezért neki kellene tisztába tennie az egész ügyet.    

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára a rendszerváltás utáni legnagyobb kampányfinanszírozási botránynak nevezte az ügyet, a magyar baloldal a hatalom megszerzése érdekében forintmilliárdokban mérhető dollárt, eurót és fontot fogadott el, s ezáltal külföldi csoportok külföldi érdekek befolyása alá került. A dollárbaloldal ezzel elárulta a magyar embereket és elárulta saját politikai közösségét is, idegen erők ügynökévé, zsoldosává vált, és ha hatalomra kerülnének, akkor ezt a programot megvalósítanák –fogalmazott.     

Nevetségesnek és szégyenletesnek nevezte a baloldal magyarázkodását, szerinte az ellenzéki pártok „teljesen hülyének nézik a magyar embereket”, köztük a budapesti polgárokat és saját választópolgáraikat is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!