Hölvényi György: A szexuális nevelés és az abortusz nem az EU hatásköre!

„Az Európai Parlament radikális baloldali többsége az összes létező határt – nemzeti hatásköröket, nemzetközi és uniós szerződéseket – átlépve elfogadta a »szexuális és reprodukciós egészség és jogok« helyzetét vizsgáló Matic-jelentést”– jelentette ki Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke a dokumentum megszavazását követően.

„A Matic-jelentés a tagállamok egészségpolitikával és oktatással kapcsolatos kizárólagos hatáskörébe avatkozik be. Olyan útra tévedt ezzel az Európai Parlament, amely a jövőre nézve nehezen belátható következményekkel jár” – figyelmeztetett a szavazás után a kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő.

Hölvényi György

A szexuális egészség és nevelés, a reprodukció, illetve az abortusz nem tartozik az Európai Unió hatáskörébe. A most megszavazott jelentés mégis ezeket a területeket akarja teljes körű ellenőrzés alá vonni.

Meg kívánja fosztani az orvosokat attól az alapvető joguktól, hogy vallási vagy lelkiismereti okból úgy döntsenek, hogy a magzat emberi méltóságát védik.

A véleményterror az egészségügyi szakemberek hivatásuktól való eltiltásához is vezethet. A dokumentum emellett a nemzeti hatáskörrel mit sem törődve az átfogó szexuális nevelés radikális baloldali narratíváját erőlteti.

Ezzel súlyosan megsérti a nemzetközi szerződések által biztosított szülői jogokat.

A szülőket ugyanis elsőbbség illeti meg abban, hogy gyermekeiket saját meggyőződésük szerint neveljék – sorolta Hölvényi a jelentés jogsértő elemeit.

„Ma az Európai Parlament a balliberális magyar képviselőkkel együtt a hatályos uniós szerződések ellen szavazott. Egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy az Európai Parlament túlterjeszkedjen a hatáskörén és figyelmen kívül hagyja a tagországok alkotmányos és erkölcsi hagyományait” – hangsúlyozta a politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!