Juhász Hajnalka: Hogyan segít a külügy a külföldön rekedt magyarok hazatérésében?

Juhász Hajnalka (KDNP) azt kérdezte, hogyan segíti a kormányzat a külföldön rekedt magyarok hazajutását, miközben egyre problematikusabb a légi közlekedés a világban.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője
    
Eddig hány embert hoztak haza és mennyien várják még a segítséget ehhez? - sorolta kérdéseit.
    
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter válaszában leszögezte: „minden külföldön rekedt magyar állampolgárt hazahozunk". Minden idők legnagyobb magyar repatriálási akciója zajlik, amelynek keretében eddig 5583 magyart hozott haza a tárca a világ különböző pontjairól, és jelenleg 2026 hazatérésének segítésén dolgoznak.
    
Ebben az unió nem segített - mutatott rá -, Magyarország a közép-európai országokkal pedig kétoldalú alapon működik ebben együtt. A legnagyobb magyar csoport, 477 fő Észak-Amerikában van, akiket a következő napokban hazahoznak.
    
Rámutatott arra is, hogy a karibi és latin-amerikai térségben lévő 243 magyar számára az is nehézséget okoz, hogy eljusson egy olyan helyre, ahonnan repülővel hazahozható. Indiából is nemzetközi összehangolt akció  keretében lehet hazaszállítani az ott rekedteket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!