Juhász Hajnalka: a Hungary Helps programot nemzetközileg is elismerik

Juhász Hajnalka a Hungary Helps programot méltatta országgyűlési felszólalásában. Hangsúlyozta: a magyar kormány célja, hogy a helyi közösségekkel közvetlen kapcsolatot építsen, és ennek alapján nyújtson segítséget, illetve szerepet játsszon a migráció megelőzésében és a megállításában, valamint az üldözött keresztények hangja legyen a világban.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a Külügyi Bizottság alelnöke

Elmondta: a Hungary Helps programot ismerik és elismerik nemzetközi szinten is. Hiszünk abban, hogy a Közel-Kelet etnikai és vallási egyensúlyának megtartása, valamint az Európára nehezedő migrációs válság csak egy elkötelezett, okos, hatékony humanitárius segítségnyújtással valósulhat meg - mondta.
    
Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár hangsúlyozta: a kormány átérzi felebaráti kötelességét a válságövezetben élők iránt, amikor a szenvedők segítségére siet, de átérzi kötelességét a magyar emberek iránt is, amikor megfékezi a migrációt.
    
Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány a migráció vélt alapvető joga helyett a szülőföldön maradás alapvető jogát vallja. Azbej Tristan a helyi segítségnyújtás mellett érvelt, hangsúlyozva, hogy a migráción egy szűk spekulánsi körön kívül mindenki veszít.

Juhász Hajnalka arra kérdezett rá: mit tesz a kormány annak érdekében, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön a digitalizáció tekintetében. A gazdaságban pozitív hatása van a digitalizációnak - mutatott rá -, a fejlesztések háromszoros eredményt hoznak két éven belül.
    
Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára úgy felelt: a kormány a digitalizációt tekinti a magyar versenyképesség egyik meghatározó tevékenységének. Harc folyik a világban, hogy eldőljön, ki tud gyorsabban haladni az átalakulásban - mutatott rá -, de az új technológiák lehetőséget is adnak, hogy felvegyük a versenyt.
    
Magyarország a 15. helyen van a világban a 4G-hálózat elterjedésében - hangsúlyozta, hozzátéve: elindult a program második fázisa, amelyben az optikai fejlesztéseket preferálják.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!