Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Juhász Hajnalka: Józan észre és békére van szükség

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője rámutatott szerdán a parlamentben napirend előtt, hogy a kormány szerint a szankciós politika sürgős felülvizsgálatára van szükség. Brüsszel geopolitikai szerencsejátékot játszik – fogalmazott –, Oroszország azonban továbbra is „jól van”.

Ideológiavezéreltnek nevezte, hogy az unió a támogatások folyósítását a jogállamisági előírások végrehajtásához köti. Az uniós források nem méltányosságból nyújtott adományok, azok járnak a magyar embereknek – szögezte le.

Úgy fogalmazott: az uniót azért hozták létre, hogy egységben hatékonyan képviselje tagállamai politikai és gazdasági érdekeit, ehhez azonban figyelembe kell venni az emberek véleményét. Ezért is van kiemelt jelentősége a nemzeti konzultációnak – mondat. Azért is fontos a nemzeti konzultáció, hogy mindenki rájöjjön: mindannyian veszélyben vagyunk –  mondta.

 

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára a jogállamisági aggályokról szólva azt mondta: a tizenhét korrekciós intézkedésben tett vállalások képesek orvosolni azokat, így az uniós eljárást okafogyottság miatt meg kell szüntetni.

A teljesítésről november 19-ig kell beszámolnia a kormánynak – mutatott rá és sajnálatát fejezte ki, hogy az ellenzék még a végrehajtást biztosító törvényeket is vitatta, vagyis szerinte a Magyarországgal szembeni szankciókért dolgozik.

A kormány a törvényalkotás körén kívül eső vállalásait is megfelelő ütemben teljesítette, és dolgozik a további vállalások maradéktalan teljesítésén. Továbbra is folyamatosak az egyeztetések Brüsszellel, mivel az unió számos olyan új követeléssel is előállt, amelyek túlmutatnak a megállapodáson – ismertette.

Szerinte az Európai Parlament a több mint négy éve indított, ideológiai alapon zajló eljárásában egy újabb meghallgatással ismét hangulatkeltést folytat Magyarországgal szemben.