KDNP: Az EP-választás történelmi esély Magyarország és Európa számára

Juhász HajnalkaJuhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője

Juhász Hajnalka (KDNP) hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt arról beszélt, hogy a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás történelmi esélyt jelent Magyarország és Európa számára, Európa lehetőséget kapott, hogy visszataláljon a gyökereihez, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hatékony választ adjon a migrációs kihívásra. Erős identitás nélkül nincs biztonságos jelen, sem biztonságos jövő Európa számára – fogalmazott. A képviselő köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik megértették a magyar kormány üzenetét. A magyar kormány a világban elsőként vállalta fel, hogy „az üldözött keresztények hangja legyen” – fogalmazott. Hozzátette: Európa keresztény kultúrájának megőrzéséért küzdünk.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár válaszában közölte: az EP-választás elsöprő siker a magyar kereszténydemokrata pártoknak, továbbá egész Magyarország sikere. Az eredmény erős felhatalmazást jelent, hogy folytassák Brüsszelben a nemzeti érdekek érvényesítését, a migráció elleni küzdelmet és a keresztény kultúra védelmezését – mondta, hozzátéve, hogy tovább folytatják az üldözött keresztények megsegítését szülőföldjükön, a Közel-Keleten és Afrikában a Hungary Helps program keretében. A magyar kormány ezirányú erőfeszítéseit nem csak az érintetteknek jelent pótolhatatlan segítséget, hanem mások elismerését is kivívja. Példaként említette, hogy Donald Trump amerikai elnök is méltatta ezt a munkát Orbán Viktorral folytatott washingtoni megbeszélései alkalmával.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!