A Kereszténydemokrata Néppárt Frakciójának Adventi Koncertje

A Kereszténydemokrata Néppárt Frakciója 9. alkalommal szervezte meg hagyományos Adventi Koncertjét az Országház Vadásztermében.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a KDNP Országos Választmányának elnöke köszönti a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjének közönségét (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az ünnepi est két felvonásból állt: az első részben a Szent Angéla Kórus, a másodikban pedig Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és vendégeinek előadását hallgathatta meg a nagyérdemű.

Szent Angéla KórusA Szent Angéla Kórus a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

A Szent Angéla Kórus 2009 szeptemberében a budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium egykori diákjainak és tanárainak összefogásával, Semjénné Menus Gabriella vezetésével, alakult meg „Öregdiák Énekkar” néven.

Mága ZoltánMága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és zenekara a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az első jelentősebb fellépésükre már az év decemberében sor került, a kórus a ferences rend 800 éves évfordulójának megünneplésére szervezett programsorozat keretében a MÜPA-ban adott koncertet, azóta pedig nemcsak idehaza, hanem külföldön is rendszeresen fellépnek: több alkalommal jártak például a Szentföldön.

Harrach Péter, Kövér LászlóHarrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a párt alelnöke (b) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Mostani előadásukban a karácsonyi dallamokon kívül híres magyar zeneszerzők munkáiból csendültek fel részletek.

Az Adventi Koncert második részében Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a hagyományos cigány- és klasszikus zenei örökségünk világszerte egyik legismertebb közvetítője és vendégei: Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész és Szabadi Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész szórakoztatta a közönséget.

Semjén ZsoltSzakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész (b) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Vejkey ImreVejkey Imre (KDNP), frakcióvezető-helyettes (j) a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Aradszki AndrásAradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettes (j) a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Semjén ZsoltSemjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (első sor, b1) a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Szent Angéla KórusA Szent Angéla Kórus a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Mága ZoltánMága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és zenekara a Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertjén (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Ádventi KoncertA Kereszténydemokrata Néppárt  Adventi Koncertje (Budapest, 2019.12.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!