A kereszténydemokrata politizálás színtereiről tartott előadást Latorcai János Lakiteleken

A KDNP az egységesítő pártok közé tartozik, amelyek olyan elveket próbálnak érvényre juttatni, melyek a párt alapideológiájával megegyeznek – mondta Latorcai János, a KDNP Országos Választmányának elnöke, az Országgyűlés alelnöke a Kereszténydemokrata Vezetők Giesswein Sándor I. Szakmai Napján szombaton Lakiteleken.

Latorcai János A kereszténydemokrata politizálás színterei című előadásában kitért arra, hogy – egyéb osztályzásokon kívül –  kétféle párttípus létezik: vannak a képviseleti pártok és vannak az egységesítő pártok. Előbbiek célja a minél nagyobb szavazatszám elérése, utóbbiaknál az a fontos, hogy olyan elveket próbáljanak érvényre juttatni, amelyek a párt alapideológiájával megegyeznek.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a KDNP az egységesítő pártok közé tartozik, amelyek helyzetének – és a KDNP esetében is – alapvető feltétel az, hogy egy nagyobb párttal – hazai esetben a Fidesszel – szorosan együtt tudjon működni.

Latorcai János szót ejtett a Kereszténydemokrata Néppárt szellemi alapjairól. Az egyházak társadalmi tanítására, a Demokrata Néppárt 1948-as programjára és a rendszerváltó KDNP-s politikusok jelentőségére is kitért. Kiemelte a legfőbb kereszténydemokrata alapelveket, mint a perszonalitás, szolidaritás és szubszidiaritás. 

lakitelek

Előadásában ismertette a 2010 óta tartó kormányzás legfontosabb eredményeit. Szót ejtett a kereszténydemokrata szellemiségű alaptörvényről, az egységes magyar nemzet megteremtéséről, a családi adózásról, illetve a komplex családtámogatási rendszer kiépítéséről, az egyházak oktatási és szociális szerepvállalásának megerősítéről, az idősek kiemelt támogatásáról, valamint a munkaalapú gazdaság megteremtéséről.

LJanos

Számba vette a KDNP-s politizálás további lehetőségeit kormányzati, országgyűlési és önkormányzati szinten.

A választmányi elnök kitért a KDNP társadalmi kapcsolatainak fontosságára, és összegezte a jelen lévő mintegy 200 kereszténydemokrata helyi, vármegyei és országos vezető számára a KDNP előtt álló legfontosabb feladatokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!