Kereszténydemokrata választási felkészítő rendezvényt tartottak Lakiteleken

Háromnapos választási felkészítő tréninget tartott október 29-31 között Lakiteleken a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei, Pest megyei és Tolna megyei szervezete. Az esemény szervezői dr. Mák Kornél Bács-Kiskun megyei, Gaal Gergely Pest megyei és Orbán Attila Tolna megyei elnökök voltak, de részt vett mások mellett Dr. Bablena Ferenc Nógrád megyei, dr. Császár Zoltán Zala megyei, valamint Szebellédi Zoltán Békés megyei elnök, továbbá az Országos Elnökség néhány tagja is. A szervező három megyei KDNP-szervezet együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Fórum elnökével, Lezsák Sándorral.

Hölvényi GyörgyHölvényi György EP-képviselő, a KDNP alelnöke

Az Európai Néppárt képviselőcsoportjának támogatásával megvalósuló rendezvény nyitányaként Lezsák Sándornak, az országgyűlés alelnökének, a Nemzeti Fórum elnökének, Kerényi János országgyűlési képviselőnek, továbbá Hölvényi György Európai Parlamenti képviselőnek nyitó beszéde hangzott el. Ezt követően a három megyei elnök és Lezsák Sándor elnök úr ellátta kézjegyével a KDNP megyei szervezetei és a Nemzeti Fórum között megkötött együttműködési megállapodásokat.

Együttműködési megállapodás a Nemzeti FórummalA KDNP megyei elnökei, Mák Kornél (Bács-Kiskun, balra), Gaal Gergely (Pest, balról a második) és Orbán Attila (Tolna, jobbra) együttműködési megállapodást írt alá Lezsák Sándorral, a Nemzeti Fórum elnökével (jobbról a második)

A megállapodások célja, hogy a jövőben szorosabb legyen a szakpolitikai együttműködés, intenzívebbek a tapasztalatcserék és kialakuljon egy gyümölcsöző kapcsolat és párbeszéd a különböző szakterületek, szervezetek és intézmények között. A fő cél pedig, hogy segítsék a keresztény, nemzeti értékekről szóló mindenkori párbeszédet.

Lakiteleki felkészítő

A három megyében működő KDNP-szervezetek elnökeinek részvételével megtartott rendezvényen az előadásokat és a megállapodás aláírását követően egy kötetlen, baráti beszélgetésekre is alkalmat adó közös vacsora és borkóstoló várta a vendégeket. A szombati nap folyamán nem csak kiváló előadásokat hallhattak az érdeklődők, hanem különböző tematikájú munkacsoportokba rendeződve érdekes kérdéseket feldolgozó interaktív kiscsoportos beszélgetéseken is részt vehettek.

Harrach Péter és M. Dobos MarianneHarrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke M. Dobos Marianne újságíróval beszélgetett

A délelőtti szekciót Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora nyitotta meg előadásával, Anómia és nevelés címmel. Ezt követően M. Dobos Marianne televíziós műsorvezető beszélgetett Harrach Péter országgyűlési képviselővel, a rendezvény megvalósulását is támogató Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) elnökével a kereszténydemokrata politika mai jelentéséről és fogalmáról. A következő beszélgetőpartner Lánczi Tamás politológus volt, aki a politikai közösségek társadalomra gyakorolt hatásairól osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Kiss-Rigó LászlóKiss-Rigó László, a Szeged-csanádi Római Katolikus Egyházmegye megyés püspöke

A délután folyamán Kiss-Rigó László Szeged-csanádi megyés püspök osztotta meg gondolatait az egyház és a társadalom 21. századi kapcsolatáról. A meghívottak a továbbiakban két szekcióban, három munkacsoportba rendeződve kiscsoportos beszélgetéseken vehettek részt, ahol a kampánymunkát segítő kommunikációs tapasztalatokat osztottak meg egymással.  

Lakiteleki választási felkészítő

A rendezvény záró napján, vasárnap a közös Szentmisét és református istentiszteletet megelőzően a megyei elnökök rövid értékelésben ismertették összegző gondolataikat. A háromnapos tréning, amelynek a lakiteleki Hungarikum Liget adott otthont, a kampányidőszakra való felkészülésen és a közös gondolkodás lehetőségén túl kitűnő alkalmat nyújtott a résztvevők számára a baráti szálak elmélyítésére is.

Huber Franciska Klára

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!