A kormánynak fontos a magyar családok és fiatalok jövője

Simicskó István hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt arról beszélt: a jövő évi költségvetés a gazdaság újraindítását szolgálja, forrásokat biztosít minden ágazat számára.

Simicskó IstvánDr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A KDNP frakcióvezetője kiemelte: 2010-hez képest, jövőre háromszorosára – több 2780 milliárd forintra – emelkedik a családok támogatása, ami GDP 5 százalékát teszi ki. Emellett – folytatta – egészségügyre 2022-ben több mint 2800 milliárd jut, 1700 milliárddal több, mint a 2010-es utolsó baloldali kormány időszaka alatt, oktatásra pedig 2180 milliárd, 735 milliárddal, több mint 2010-ben.

Simicskó István úgy fogalmazott: a költségvetés hitvallás is, azt mutatja meg, mi fontos az adott kormány számára. A Fidesz–KDNP kormány számára a családok, a gazdaság, a fiatalok jövője, az egészségügy fontos, ezzel szemben a baloldali kormányok költségvetése megszorításokból, megnyomorításból, adóemelésekből állt – emlékeztetett.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára rámutatott: a kormány gazdaságpolitikájának sarokkövei 2010 óta nem változtak. Továbbra is munkaalapú társadalmat építenek, a teljesítmény és a beruházások növelésére építenek, kiemelt figyelmet fordítanak a családok megerősítésére, az idősek megbecsülésére és a gyermeknevelés támogatására. Hangsúlyozta: ezen nem kellett változtatni a járvány és a gazdasági válság idején sem.

Úgy vélte: Magyarország a járvány utáni időszak nyertesei közé kell, hogy tartozzon, ennek jegyében készült el a jövő évi költségvetés is, ami a gazdaság újraindításáról szól.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!