Köszönjük az ápolók áldozatos munkáját!

Az ápolók pótolhatatlan munkájára általában akkor figyelünk fel, amikor baj ér minket és szolgálatukra, szaktudásukra szorulunk. Az utóbbi időszakban megkülönböztetett figyelem övezte a kórházakban és más egészségügyi intézményekben helytálló ápolókat, hiszen az ő emberfeletti erőfeszítésükre is szükség volt a betegek gyógyulásához. A járvány megmutatta, hogy a kihívásokkal teli helyzetben is lehet rájuk számítani.

Mások segítése, az elesettek, betegek ápolása több mint munka: hivatás. A szakmaiság mellett legalább annyira fontos az az önzetlen emberszeretet, empátia, személyes figyelem, amit a pandémia idején sokan, sokféleképpen megtapasztaltak részükről. Gyakran ők voltak azok, akik a látogatási tilalom miatt a betegágyak mellett helyettesítették a családot, rokonokat, lelkigondozókat – tették ezt fáradságot nem kímélve, a legjobb tudásuk szerint. Nélkülözhetetlen munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a betegellátás működjön, és nagy szerepük van abban, hogy lassan helyreállhat a megszokott élet.

Megbecsülésünket tükrözi a KDNP által is támogatott nagymértékű béremelés, amellyel a kormányzat elismeri az ápolók áldozatos munkáját. A mai emléknapon hálásan köszönjük a betegek gyógyulása, jobbléte érdekében végzett önfeláldozó gondoskodásukat! 

Dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője  

 

Nyitókép:123rf