Minél erősebbek a családok, annál erősebb a nemzet!

A családok társadalmunk alapvető és nélkülözhetetlen pillérei. Nemzetünk megmaradásának kulcsa az erős, egészséges közösségekben rejlik. Sokan élhetnek ma is egy stabil, házasságon alapuló szeretetközösségben, melyben az apa és anya védelme és gondoskodása meghatározza a gyermekek testi és lelki fejlődését, egészségét - olvasható a család nemzetközi napja alkalmából kiadott közleményben.

A család ereje és stabilitása olyan értékeket közvetít, amely egész életen át elkíséri, felvértezi a fiatalokat a felgyorsult világ kihívásaival szemben. Mindennapjaink során azonban számos nehézséggel teli élethelyzet adódhat, mely újraformálhatja ezeket a közösségeket, néhány esetben pedig egészen felbontja. Fontos feladatunk, hogy segítsük többek közt azokat, akik állami gondoskodásra szorulnak. Számukra is esélyt kell teremteni annak megtapasztalására, hogy milyen egy szerető családban élni. Minden kormányzatnak elsődleges célja kell hogy legyen a családi közösség támogatása, hiszen megszilárdításával saját jövőjét óvja egy nemzet. A magyar családpolitika nemzetközi szinten is elismert innovációval és folyamatosan bővülő támogatási programmal munkálkodik azért, hogy a házasság, a gyermekvállalás és a családi szeretetközösségben való együttélés lehetősége ne anyagi és tárgyi feltételektől függő lehetőség legyen. Soha nem szabad elfelejtenünk: minél erősebbek a családok, annál erősebb a nemzet!

Dr. Simicskó István

a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője

 

(Fotó: 123RF)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!