Nacsa Lőrinc: Az EU-s minimálbérről szóló javaslatban egy uniós irányelv átültetéséről van szó

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka kedden a parlamentben az EU-s minimálbérről szóló európai parlamenti és tanácsi irányelv átültetéséről, és a munkavédelemi törvény módosításáról szóló előterjesztés általános vitáján felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején 12 százalékos volt a munkanélküliség, kormányzása alatt mindössze 23 500 forinttal emelték a minimálbért, az ápolóktól, orvosoktól, pedagógusoktól egy havi bért, a nyugdíjasoktól egy havi nyugdíjat vettek el.

Nacsa

Amikor cselekedni lehetett volna, „akkor a magyar emberek béremelés helyett önöktől gumilövedéket és kardlapot kaptak” – fordult a DK képviselőihez, hozzátéve: a Gyurcsány-kormány nem munkát adott, hanem elüldözte a beruházókat Magyarországról.

Hozzátette azonban:

2024 márciusában ellenben olyan adatok jöttek ki, hogy soha ennyien nem dolgoztak még Magyarországon.”

Dobrev Klára milliárdosként beszél a minimálbérről, amely 2010 óta a 3,5-szörösére emelkedett, és folyamatosan emelkedik a garantált bérminimum is – jelezte.

Természetesen nem vagyunk ott, ahol szeretnénk lenni – ismerte el, hozzáfűzve azonban: a mostani az adócsökkentések kormánya.

A törvényjavaslatban egy uniós irányelv átültetéséről van szó, a KDNP ezt támogatni fogja"

– közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!