Nacsa Lőrinc: Brüsszel migránsok befogadásáért támogatna ellenzéki vezetésű önkormányzatokat?

Nacsa Lőrinc az Országgyűlés azonnali kérdésében arra várt választ, a „bevándorláspárti" brüsszeli politikusok azért kereshettek-e fel ellenzéki jelöltek az önkormányzati választási kampányban, hogy különböző közvetlen uniós támogatásokat ígérjenek a migránsok befogadása esetére.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője

A kormánypárti politikus azt kérdezte, a kormánynak milyen információi vannak arról, hogy Frans Timmermans több később megválasztott ellenzéki jelöltet is fogadott, miközben a Juncker-bizottság utolsó erejével is azért küzd, hogy ráerőltethesse a kötelező kvótát a tagországokra. Nacsa Lőrinc szerint a magyar ellenzék, köztük a DK-s Dobrev Klára is azért küzd, hogy a magyar emberek helyett csak Brüsszel dönthessen az uniós forrásokról.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára válaszában úgy fogalmazott, a „Gyurcsány-klánnak" láthatóan fontosabb a külföldi érdekek kiszolgálása, mint a nemzeti érdekek védelme.
    
Kiemelte, nem megengedhető meg, hogy a nemzeti kormányok helyett brüsszeli bürokraták döntsenek az uniós forrásokról, hiszen ők honnan is tudhatnák 1.500 kilométeres távolságból, hogy egy-egy magyar településnek milyen fejlesztésekre van szükségük.
    
Schanda Tamás aláhúzta továbbá, a magyar kormány felelősen gazdálkodik az uniós fejlesztési forrásokkal, a közvetlen brüsszeli pályázatokról szóló ígéretek mögött pedig az a szándék húzódik, hogy a bevándorláspárti politikusok bele akarnak szólni a támogatások felhasználásába.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!