Nacsa Lőrinc: A családok érdekeit szolgálják a kormány intézkedései

Nacsa Lőrinc (KDNP) az Országgyűlésben közölte: a 2010-es családbarát fordulat óta nem sújtják megszorítások a családokat, a kormány a családok érdekeit szolgáló lépéseket tett.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője

Kiemelte: a Fidesz-KDNP számára a család az első, azért dolgoznak, hogy a magyar családok erősek legyenek, a vágyott gyermekek megszülethessenek, és a többedik gyermek vállalása ne jelentse a szegénységet. Ezzel szemben a Gyurcsány-kormány intézkedései a családokat sújtották elsősorban - mondta.
    
Nacsa Lőrinc megjegyezte: a jövő évi büdzsé a családok költségvetése lesz, és megvan a szükséges forrás a családok támogatásához.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: a kormány számára valóban a gyermek az első, de ez nincs így minden ellenzéki pártnál, ha rajtuk múlt volna, nem léptek volna életbe a családokat támogató intézkedések. Mi nem a migrációra, hanem a magyar családokra fordítunk forrásokat - jelentette ki.
    
Kitért rá: óriási érdeklődés övezi a családtámogatásokat.

Mit tesz a kormány a nevelőszülői rendszerért?

Nacsa Lőrinc azt kérdezte az Országgyűlésben, hogy mit tesz a kormány a nevelőszülői rendszer további erősítésének érdekében. A politikus hangsúlyozta, folyamatosan növekszik a nevelőszülőknél élő gyermekek aránya.
    
Tavaly ősszel indult el a Befogadlak elnevezésű program, a kisgyermekekről is gondoskodó nevelőszülők pedig a jövő évtől nevelőszülői gyed-et is kapnak majd - emelte ki.
    
Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt felelte, mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy amennyiben egy gyermek nem a természetes családjával él, akkor nevelőszülőkhöz kerüljön.
    
Idén 850 millió forinttal növelték a nevelőszülői hálózat és a nevelőszülők támogatását - mutatott rá. Emlékeztetett, hogy jelenleg a nevelőszülőség foglalkoztatási jogviszonynak számít és folyamatosan emelkedik a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek száma.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!