Nacsa Lőrinc: Hogyan lehet hatékonyan védekezni a migráció ellen?

Nacsa Lőrinc, a KDNP képviselője arról beszélt hétfőn az országgyűlésben, hogy csaknem nyolc éve kezdődött el a migrációs hullám, a kormány azonban haladéktalanul megkezdte a határt védő kerítés megvédését, amelyet „élőerős” védelemmel és fokozatosan egyre szigorúbb jogi szabályozással erősített meg.

A hármas határzárnak köszönhetően ma már nem táboroznak migránsok százai a Keleti pályaudvaron, de nem hasonló helyzet Szerbiában, és a Földközi-tengeri útvonalon is pattanásig feszült a helyzet.

Az EU azonban mindezek ellenére változatlanul a kötelező kvóta rendszerét erőlteti, úgy, hogy továbbra sem biztosít forrásokat a határok védelmére

 

– mondta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke válaszában kijelentette: Ausztria, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Görögország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Lengyelország, Románia és Szlovákia nemrég Athénban közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben azt követelik az EU-tól, hogy pénzügyi támogatást is nyújtson a külső határok megvédéséhez.

Jelezte: a kerítés fenntartása éves szinten harminc milliárd forintjába kerül Magyarországnak, de az nemcsak az országot, hanem egész Európát védi.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!