Nacsa Lőrinc: A kormány átvállalja a tanfolyam költségeit

Az ellenzéki pártok bár kritikákat is megfogalmaztak, de mégis támogatták az örökbefogadás elősegítéséről szóló javaslatot a bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslat hétfői parlamenti vitája során.

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője

Bóna Zoltán, a törvényalkotási bizottság előadója a változtatás indokaként az örökbefogadások előkészítésének hatékonyabbá tételét, az adminisztrációs terhek csökkentését és az örökbefogadásban érintettek jogbiztonságának növelését jelölte meg.

A kormány meg akarja teremteni annak lehetőségét, hogy az örökbefogadók és az örökbefogadásra várók minél gyorsabban egymásra találhassanak, és nőjön a sikeres örökbefogadások száma - mondta.
    
A gyermek örökbefogadhatóvá válása szempontjából változás, hogy az ideiglenes hatályú elhelyezés időtartama beszámít az örökbefogadhatóvá nyilvánítás időtartamába - közölte.
    
A szülői kapcsolattartás teljes hiánya esetén az örökbefogadhatóvá nyilvánításhoz eddig előírt fél év három hónapra csökken - mondta a politikus.
    
Az örökbefogadni szándékozóknak a valóságnak megfelelő információkat kell szolgáltatniuk a körülményeikről. Az örökbefogadó tanfolyam önkéntes és ingyenes lesz - közölte.

Nacsa Lőrinc (KDNP) azt hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslat beleilleszkedik abba a családbarát szemléletbe, amelyet a kormány 2010 óta próbál megerősíteni, vagyis abba, hogy a gyermekek családban nevelkedhessenek.
    
Emlékeztetett, hogy a kormány át fogja vállalni az örökbefogadói tanfolyam költségét, amivel több tízezer forintot hagy a szülőknél.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár az elhangzottakra reagálva azt mondta, a törvénynek az volt a célja, hogy az örökbefogadás egyszerűbb és gyorsabb legyen, az örökbefogadni kívánó szülők pedig kapjanak még támogatást és lehetőséget. A tanfolyamért eddig fizetni kellett és kötelező volt - emelte ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!