Nacsa Lőrinc: Sok baloldali politikus képvisel valamit, de hogy nem a nemzeti érdeket, az biztos

Mi nagyon szeretnénk támogatni a NATO bővítését, helyesnek tartjuk azt, hogyha egy szövetség erősödik, de azt felháborítónak tartom, hogy olyan filmeket forgatnak Magyarországról, amiket aztán diákoknak mutogatnak – mondta a PestiSrácok.hu-nak Nacsa Lőrinc.

Nacsa LőrincA KDNP országgyűlési képviselője szerint azzal, hogy a magyarországi demokrácia helyzetét taglaló svéd oktatóvideót “edukációs céllal” a svéd oktatásban használják, az abban részt vevő gyermekek számára hazugságokat terjesztenek. A külföldi nyomásgyakorlás kapcsán Nacsa szót ejtett a szuverenitásvédelmi törvényről, illetve a kettős állampolgársággal rendelkező országgyűlési képviselőkről is beszélt. Utóbbi kapcsán kifejtette: nem az állampolgárság, hanem a haza iránti elkötelezettség a fontos, a dollárbaloldal esetében azonban láthatjuk, hogy ez nincs meg.

Itt szerintem ezt a kérdést rendezni kell, mielőtt egy új szövetségben közösen fogunk együttműködni és dolgozni

– vélekedett a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozva Nacsa Lőrinc arról, hogy miként reagált a KDNP frakciója a magyarországi demokráciát támadó svéd “oktatófilmre”. A képviselő szerint ugyan fontos a NATO bővítése, azonban az erős szövetséghez az ilyen konfliktusokat kezelni kell. A Mi Hazánk azon javaslatára reagálva, miszerint minden kettős állampolgársággal rendelkező országgyűlési képviselőt listázni kellene, Nacsa elmondta: a javaslat mögött meghúzódó kérdést nem állampolgársági szempontból közelítené meg.

Meg kell nézni, hogy a Magyar Országgyűlésben ki az, aki magyar érdeket képvisel? Legyen kormánypárti vagy ellenzéki, és ki az, aki nem. Mert azt látjuk, hogy az ellenzék tavalyi botránya, a dollárokkal való kitömése a baloldali pártoknak, a DK-tól Jobbikig, Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a Párbeszédig, Momentumig, az azt eredményezi, hogy ha kormányra kerültek volna, akkor nyilvánvalóan a külföldi megbízóik elkezdték volna benyújtani a számlát és kértek volna dolgokat

– fogalmazott a képviselő kiemelve, az ellenzéki pártok a mai napig nem válaszoltak arra, hogy mi lett volna ez a kérés.

Támogassák a szankciókat, adják föl a magyar szolidaritást, engedjék be az ukrán gabonát, adják el, mint ahogy Gyurcsány Ferenc idejében megtörtént, a nemzetstratégiai ágazatokban a magyar állami tulajdonú cégeket – energiaközmű, pénzügyi szektor, nemzetbiztonsági ágazat, honvédelmi ágazat, bármi?

– tette fel a kérdést. Hozzátette: álláspontja szerint az a fontos, egy magyar országgyűlési képviselőnek alapvetően az a feladata, hogy minden erejével a magyar nemzeti érdeket képviselje.

A baloldalon egyre több olyan politikus van, aki a szavazata és a nyilatkozatai alapján valamit képviselt, de hogy ez nem a nemzeti érdek, az biztos

– summázta a szuverenitásvédelmi törvénnyel kapcsolatos álláspontját a KDNP frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc

A nemzetgazdaságilag releváns ágazatok közül a politikus kiemelte: nagyon fontos, hogy a dinamikusan növekvő utasforgalommal rendelkező, a nemzet fővárosában lévő repülőtér nemzeti tulajdonban legyen.

Nézzük meg, hogy kik azok, akik leghangosabban ellenzik ezt, azok, akik potom pénzért eladták tizenvalahány évvel ezelőtt. Gyurcsány Ferencék, akik kiárusították, feleslegesen és teljesen ostoba módon eladták ezt a repteret, mint ahogy eladtak 192, többségében nyereséges állami céget

– jelentette ki. Hozzátette: ha ezeken az erőkön múlna az ország sorsa, akkor most nem lenne magyar tulajdonban energetikai cég, nem lenne gáztározó, hiszen azt is eladták külföldre. Megjegyezte: az energiaválságban felértékelődnek ezek.

Szerintem beszédes, hogy azok tiltakoznak a leghangosabban, akik anno eladták és kiprivatizálták a repteret

– summázta a reptérrel kapcsolatos vitákat, majd elmondta: ha a baloldal lenne hatalmon, akkor külföldiek jóindulatán múlna az, hogy a magyar emberek kapnak-e gázt, hogy a magyar emberek kapnak-e vizet vagy kapnak-e áramot. A szuverenitásvédelmi törvényre utalva Nacsa kifejtette: fontos, hogy lefektessük azokat az alapvető szabályainkat, amelyek bár eddig íratlanul, de a magyar közegben jelen voltak, hiszen az elmúlt 33 évben a tavalyi esetet leszámítva nem volt olyan példátlan külföldi beavatkozás a magyar választásokba, ahogy ezt egyébként tavaly láthattuk. Elmondta: korábban közmegegyezés volt a pártok között, hogy külföldi finanszírozást nem vonnak be a kampányba.

Nemcsak azért, mert illegális, hanem azért, mert nyilvánvalóan sérül akkor egy pártnak a függetlensége, szuverenitása, és az egész választást ilyen módon külföldről tudták befolyásolni. Tavaly Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay vezetésével átlépte ezt a vörös vonalat a baloldal, ezért helyes, hogyha az eddigi írott és íratlan szabályokat egy egységes rendszerbe foglaljuk, és azt mondjuk, hogy márpedig ilyen ne történjen meg

– vélekedett Nacsa Lőrinc.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!