Nacsa Lőrinc: Ütésállóbb, erősebb a magyar gazdaság

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője azt mondta pénteken a jövő évi költségvetés általános vitája az Országgyűlésben, érdemes megnézni, hogy a baloldali kormányok idején hány embert foglalkoztattak feketén, és hányan nem fizették be az adót.

Nacsa Lőrinc felhívta a figyelmet arra, hogy akkor 36 százalék volt az szja, most 15 százalék, 55 százalék volt az átlagos vállalati adóterhelés, most 32 százalék - mutatott rá. Kitért arra is: akkor mínusz 7 volt a gazdasági növekedés, most plusz 7 százalékos. A családi adókedvezmény 12 milliárd forint volt, most 980 milliárd forint – sorolta.

Ütésállóbb, egészségesebb szerkezetű és erősebb most a magyar gazdaság. Az elmúlt 12 évben 80 alkalommal történt adócsökkentés

 

– rögzítette, és azt kérte, a tények alapján vitatkozzanak.

Kitért arra is, ha a DK-n múlna, ma nem lenne benzinárstop, s ha ez nem lenne, 700-800 forint lenne egy liter üzemanyag Magyarországon.

Az egyházpolitikáról szólva kiemelte: a templomfelújítási program részeként összesen 1800 projekt fejeződhet be, illetve indulhat az anyaországban és a határon túl. Az egyházi személyek jövedelem-pótlékára szánt források is tovább nőnek – jelezte.

Összegzése szerint a költségvetés értékválasztás, olyan célokat határoz meg, ami megmutatja a kormányzás irányát. Egy alapvetően nehéz gazdasági helyzetben szükség van fegyelmezett költségvetésre. A felelős gazdálkodás és adópolitika meghozta gyümölcsét, így minden területre több juthatott az elmúlt 12 évben – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!