Nacsa Lőrinc: A vallásturisztikai helyek a magyarság szellemi-lelki erőművei

A vallásturisztikai helyeinkre úgy tekintünk, mint a magyarság szellemi-lelki erőműveire, amelyek erőt adnak a magyarságnak – jelentette ki a Miniszterelnökség vallásturizmusért felelős miniszteri biztosa, a KDNP politikusa hétfőn Debrecenben.

Nacsa Lőrinc a II. Nemzeti vallásturizmus fórum nyitónapján azt mondta, Magyarországon számos kiemelkedő vallásturisztikai értékkincs van, amit fontos hálózatba szervezni, láthatóvá tenni a hazai és a külföldi turisták, zarándokok előtt.

Hozzátette:

ezeken a helyeken - Nyugat-Európával ellentétben - nemcsak üres falakat, szép műalkotásokat, hanem élő közösségeket találnak az odalátogatók.

A debreceni Református Kollégiumban rendezett kétnapos vallásturisztikai fórumon az egyházi, állami és világi szakemberek az egyházi értékkincsekkel kapcsolatos mindennapi feladatok koordinálásáról cserélnek véleményt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!