Nacsa Lőrinc: Van jövője a Vajdaságban a magyaroknak

A vajdasági magyar települések sokat fejlődtek, tudtak élni az elmúlt időszakban a szerbiai és a magyarországi támogatási lehetőségekkel, a jövő heti szerbiai választásokon azt kell megerősíteniük az itt élőknek, hogy vannak elképzeléseik, van jövője a Vajdaságban a magyaroknak - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője csütörtökön telefonon az MTI-vel.

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője (b) beszél, mellette Kiss Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Ifjúsági Fórumának elnöke kerekasztal-beszélgetésen Magyarkanizsán 2020. június 10-én. Nacsa Lőrinc a VMSZ Ifjúsági Fórumának meghívására érkezett a vajdasági városba. (MTI fotó: Molnár Edvárd)

Nacsa Lőrinc a szerdán kezdődött vajdasági látogatása során mások mellett találkozott Magyarkanizsa és Zenta polgármesterével, illetve több településen - köztük Óbecsén - választási fórumokon vett részt. „Arra bíztattam a helyi fiatalokat, hogy vegyenek részt a jövő vasárnapi szerbiai általános választásokon, hogy legyen beleszólásuk a jövőjükbe".

Nacsa LőrincA Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Ifjúsági Fórumának elnöke kerekasztal-beszélgetése Magyarkanizsán 2020. június 10-én. Nacsa Lőrinc a VMSZ Ifjúsági Fórumának meghívására érkezett a vajdasági városba. (MTI fotó: Molnár Edvárd)

Látható, hogy Magyarország és Szerbia kapcsolata kiváló az utóbbi időkben, ami nagyon nagy részben köszönhető a vajdasági magyar közösségnek, ami egyfajta közvetítő- vagy hídszerepet tölt be - fejtette ki a KDNP-s politikus. Mint hozzátette: Magyarországra és a magyar kormányra mindig számíthatnak a vajdasági magyarok, ez az elmúlt időszakban támogatásokban, gazdaságfejlesztési programokban is megnyilvánult.

A térségben közel 50 milliárd forint értékben zajlottak gazdaságfejlesztési beruházások, több mint 13 ezer támogatott pályázat révén, amelyek nyertesei között sok olyan fiatal vállalkozó is van, akik helyben, a közösségért felelősséget vállalva szeretnének tevékenykedni. Nacsa Lőrinc kitért arra is: örömteli, hogy sok fiatal jelölt indul a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) helyi, tartományi vagy éppen parlamenti listáján.

Szerepet kaphatnak tehát a fiatalok, akiknek vannak elképzeléseik, és a szülőföldjükön szeretnék megtalálni a számításukat. „Erős magyar közösségnek erős képviselet kell, jó a megkezdett út, ezen kell tovább haladni". Fontos, hogy erős felhatalmazást kapjon jövő vasárnap a VMSZ és a magyar közösség, erős képviselettel hallatni tudják a hangjukat Belgrádban, illetve tartományi és helyi szinten is - fogalmazta meg a KDNP képviselője.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!