Navracsics Tibor: Magyarország az egyik legsikeresebb szereplője az unió kohéziós politikájának

Magyarország az egyik legsikeresebb szereplője az Európai Unió kohéziós politikájának, hiszen „mind a társadalompolitikai, mind a területfejlesztési programjaink rendkívül jó eredményeket mutatnak fel” – jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa pénteken Brüsszelben az MTI-nek adott sajtónyilatkozatában.

NavracsicsNavracsics Tibor a IX. Kohéziós Fórum kétnapos konferenciáján vett részt a belga fővárosban.

Nyilatkozatában hangsúlyozta:

Magyarország jó felhasználója az európai uniós forrásoknak, és ebből adódóan szeretne beleszólni abba, hogy a jövőben hogyan alakuljon a kohéziós politika.”

Emlékeztetett arra, hogy július 1-től kezdődik az uniós magyar elnökség, és hozzátette: a kohéziós politika jövőjéről folyó vita már ma is egy olyan fontos téma az európai belpolitikában, amely kapcsán Magyarországnak, hangsúlyos szerepe lehet.

Navracsics Tibor szerint a magyar belpolitikában a kohéziós politika társadalompolitikát, szociális felzárkóztatást, regionális fejlesztést vagy területfejlesztést jelent.

Azokról a szakpolitikákról van összefoglaló néven szó, amelyek vagy a személyeket, csoportokat, vagy pedig a leszakadó területeket zárkóztatják fel”

– mutatott rá.

A miniszter elmondta, hogy a kétnapos konferencia során többször is előkerült az, hogy az uniós partnerek és a tagországok is számítanak Magyarországra, a magyar elnökségre is, hiszen Magyarországnak jó a híre a kohéziós politikában, és ebből adódóan odafigyelnek a véleményére.

Nekünk pedig ráadásul határozott elképzeléseink vannak a kohéziós politika jövőjével kapcsolatban, ami nagyjából megegyezik a közép-európai és dél-európai országok véleményével is"

– tette hozzá.

Arról is tájékoztatott, hogy informális jellegű tanácskozást folytatott az Európai Bizottság regionális politikákért felelős főigazgatóságának vezetőjével, aki a jövő héten Magyarországra látogat, hogy megtekintse azokat a fejlesztéseket, amelyeket uniós forrásokból hajtottak végre, valamint Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős uniós biztossal.

Van mivel büszkélkednünk, és én bízom benne, hogy a főigazgató úr pozitív benyomást fog majd szerezni"

– zárta nyilatkozatát Navracsics Tibor.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!