Nincs másik Gyurcsány – 15 éve hangzott el az őszödi beszéd

Soltész Miklós napirend előtt a parlamentben, Hollik István videóüzenetben emlékezett meg a baloldali politikusnak a választók becsapását titokban bevalló, hazugságokat beismerő, trágár beszédéről.

Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője az Országgyűlésben szerdán napirend előtt arról beszélt: „ünnep van ma az Apró-Dobrev villában”, hiszen 15 éve hangzott el Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az a „gyalázatos, trágár” beszéd, amit az akkori miniszterelnök nem a nyilvánosságnak szánt, de kiderült belőle, miként gondol az országra, hogyan verte át a világot, tette tönkre a gazdaságot és adósította el az országot – fogalmazott.

A képviselő bírálta a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedéseit és úgy vélte:

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára „ledarálták” azokat, akik szem- és fültanúi voltak az őszödi beszédnek, akik részesei voltak az akkori kormányzásnak, most pedig le akarják darálni az őszödi beszédet, hogy arra senki ne emlékezhessen, hogy újra hatalomra kerüljenek.

Szerinte ez nem fog sikerülni, mert mindenki tudja, hogy „ma is csak hazudnak, reggel délben és este” – fogalmazott.

Soltész Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 26-án (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára magyar történelem szomorú napjának nevezte azt 15 évvel ezelőtti napot, amikor az akkori kormányfő elmondta beszédét, bevallva, hogy mit is jelent a kormányzás. Szerinte most ugyanezzel a hatalomvággyal találkoznak, csak „családon belüli váltás van”, a férj, Gyurcsány Ferenc nem jöhet vissza hatalomba, ezért most „jön a feleség”, Dobrev Klára. Úgy vélte: a 2002 és 2010 közötti baloldali kormányzás szeretne ma visszatérni Magyarországra.

Hollik Isván, a Fidesz kommunikációs igazgatója videóüzenetben emlékezett meg a hírhedt beszéd elhangzásának 15. évfordulójáról. Szerinte a baloldalt ma is az a Gyurcsány Ferenc vezeti, aki átverte a magyar embereket. A kereszténydemokrata honatya azt mondta, „nincs másik Gyurcsány”,

a baloldalt ma is az a Gyurcsány Ferenc vezeti, aki saját bevallása szerint végighazudta a kormányzást, és azzal nyert választást, hogy átverte a magyar embereket.

„A mai baloldal tehát ugyanaz, mint a régi. Nincs változás” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!