Nőtt a magyarok várható élettartama – új egészségházat avattak a Pest megyei Kemencén

2010 óta Magyarországon a lakosság várható élettartama 74,7 évről 76 évre emelkedett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Kemencén, a Pest megyei település egészségházának átadóján.

Rétvári Bence és Harrach Péter KemencénA Kemencei egészségház avatásán (balról jobbra) Marton Zsolt katolikus váci megyéspüspök, Pongrácz János László polgármester, Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, a térsége kereszténydemokrata országgyűlési képviselője és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a térség korábbi országgyűlési képviselője (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is, hangsúlyozta: az egészségügy több területén eredményeket ért el Magyarország. Az államtitkár ezek között említette a 65 év alatti, krónikus betegségben elhunytak számának csökkenését, hozzátéve, hogy az Európai Unióban e téren 10 százalékos, Magyarországon pedig 15 százalékos javulás történt.

Kemencei egészségház átadásánRétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A miniszterhelyettes elmondta: a 166 millió forintos kormányzati támogatásból épült fel az egészségház, illetve korszerűsítették a háziorvosi és a fogorvosi rendelőt.

Harrach Péter a kemencei egészségház átadásánPongrácz János László, Kemence polgármestere (balra) és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a térség korábbi parlamenti képviselője (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a mintegy 1000 lakosú településen – szintén kormányzati támogatással – 66,6 millió forintból valósították meg az általános iskola, az óvoda, a polgármesteri hivatal és az idősek otthonának energetikai korszerűsítését.

György LászlóGyörgy László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára beszél a kemencei egészségház keddi átadóján (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A külterületi utak felújítására, valamint nagy értékű eszközök beszerzésére a település 84,5 millió forintot kapott a vis major alapból, amikor szociális célú tűzifa-támogatásra pedig 1,5 millió forintot.

Kemencei egészségház átadásaÁtvágják a szalagot a kemencei egészségház keddi átadásán (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Kemencei egészségház átadásaAz új egészségházat Marton Zsolt váci megyéspüspök áldotta meg (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!