Pénzügyi válság = szociális válság?

Győrött a Megyeházán tartotta ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Esélyegyenlőségi Tanácsa, amelynek témája a kistérségi fejlesztések és a hátrányos helyzetűek volt a kiemelt témája. Az ülésen Soltész Miklós, országgyűlési képviselő, a Parlament Ifjúsági, Szociális és Családügyi Bizottságának alelnöke és Firtl Mátyás, a megyei önkormányzat alelnöke is felszólalt.

Firt Mátyás kifejtette: a jelenlegi gazdasági helyzetben, a forráshiánnyal küszködő önkormányzatok, a növekvő infláció, a növekvő energiaárak mellett, a megyei önkormányzat fontosnak tartja az emberekről való gondoskodást, a szociális területen a fenntarthatóság biztosítását, a szociális intézményekben lakók életkörülményeinek javítását.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat ezért költségvetéséből 25-30, esetenként 40 százalékot fordít a szociális intézményei működtetése és fejlesztése érdekében a normatíva kiegészítésére az egyre emelkedő árak és költségek kompenzációjára.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Esélyegyenlőségi Tanácsának működése az esélyegyenlőség elősegítése elsősorban nem normatív szabályozás kérdése, hanem konkrét, a hátrányok kiegyenlítését segítő intézkedések megtétele – hangzott el a tanácskozáson.

A pénzügyi és gazdasági válság közepette szükség van az emberek szociális védelmére - figyelmeztetett Firtl Mátyás az ülést követően Soltész Miklóssal közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Pénzügyi válság, egyenlő szociális válság? – tette fel a kérdést Soltész Miklós, a parlament Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának alelnöke.  

Firtl Mátyás a rossz kormányzati politika következtében pénzügyi és gazdasági válságba körülmenyire utalva, a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megállapodását elemző nyugati forrásokra is hivatkozva figyelmeztetett: a kis- és középvállalkozások tönkretételével Magyarország a lehető legrosszabb úton jár.

Az elmúlt hat év sikertelen, alkalmatlan és hazug kormányzati politikája vezetett oda, hogy a régió éllovasai ból mára sereghajtók lettünk. Ahelyett, hogy 2006-2007-ben bevezettük volna az eurót, most az EU olyan hitel folyósítását tervezi, amilyenre 1993 óta nem volt példa.
Nem az IMF-hitel miatt van szükség a brutális megszorításokra, hanem azok a kormány saját ötletei, amelyekkel a kormány ismét az emberektől veszi el a pénzt. Ráadásul a megszorítások a legkiszolgáltatottabb embereket hozzák még a mostaninál is sokkal nehezebb helyzetbe - fejtette ki a kereszténydemokrata politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!