Rétvári Bence: 2 milliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keret

A 2022-es költségvetésben, amelyről a tervek szerint a jövő héten szavaz a parlament, kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keretösszeg – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Szobon.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a város három felújított intézményének, az iskola, a meseház és az idősek otthona közös átadóünnepségén arról beszélt, hogy a megemelkedő családtámogatás mellett a jövő évi költségvetés tartalmazza a 13. havi nyugdíj visszaépítésének következő – második – részét is. Hozzátette, hogy a kormány nem elvenni akar a járványban az emberektől, hanem többet adni a családosoknak, a nyugdíjasoknak.

Szob kisváros, de fontos, hogy itt is ugyanolyan életlehetőségeket biztosítson a kormány, mint egy nagyvárosban – hangsúlyozta az államtitkár.

Rétvári BenceRétvári Bence miniszterhelyettes, Vác és a Dunakanyar országgyűlési képviselője, a KDNP alelnöke

Azt mondta: Magyarország akkor tud erősödni, ha nemcsak a nagy települések, hanem a kisvárosok és a falvak is erősödnek. Fontosnak nevezte, hogy senkinek ne kelljen azért munkába járva ingáznia, mert kistelepülésen szeretne élni.

Az olyan kormányzati támogatásnak is köszönhetően, mint a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény), egyre többen költöznek kistelepülésekre, így a Börzsönyben is egyre nehezebb eladó ingatlanokat találni – tette hozzá.

Rétvári Bence megemlítette, hogy a Szobon 180 milliárd forintból megújuló három intézményben nemcsak felújítás történt, hanem energetikai korszerűsítés is, így az épületekben már érvényesülnek az energiahatékonysági szempontok.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!