Rétvári Bence: 2010-hez képest 76 százalékkal több forrást kapnak a háziorvosok

A kormány 2010-hez képest 76 százalékkal több forrást biztosít a háziorvosok és a házi gyermekorvosok támogatására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján olvasható dokumentumban Hohn Krisztina (LMP) azt firtató kérdésére válaszolt, hogy tervezi-e a kormány a háziorvosi praxisnormatíva emelését.
    
Az államtitkár keddi keltezésű levelében azt írta: a háziorvosok 2015 és 2018 között minden évben havi plusz 130 ezer forintos többletet kaptak, és 2018-ra havi 520 ezer forinttal emelkedett a háziorvosok rezsitámogatása.
    
Míg 2010-ben egy háziorvosi praxis átlagos havi bevétele 867 ezer forint, 2019 első félévében 1,6 millió forint volt - részletezte.
    
Rétvári Bence kitért arra, hogy a kormány támogatást nyújt a háziorvosi praxis megvásárlásához, valamint letelepedési támogatással is segíti a házi- és a fogorvosokat. Idén ezekre a pályázatokra 1,25 milliárd forint van - jegyezte meg.
   
Az államtitkár közölte, a letelepedési és a praxisjog-vásárlási pályázatokra 2014 és 2019 első féléve között 5,6 milliárd forintot fordítottak.
    
A pályázatok eredményeként 675 ezer ember háziorvosi és 247 ezer ember fogorvosi ellátását biztosították - ismertette.
    
Hangsúlyozta, Magyarországon ellátatlan alapellátási körzet nincs, a betöltetlen körzetben élők ellátását helyettesítéssel oldják meg.
    
Rétvári Bence azt írta, a Magyar falu program keretében 11 milliárd forintot biztosítanak a kistelepülések háziorvosi praxisainak fejlesztésére, és idén indult a Három generációval az egészségért című, az alapellátás fejlesztését, valamint a prevenciót ösztönző 5,8 milliárd forintos program.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!