Rétvári Bence: 391 millió forintos beruházás-előkészítő támogatást kap három zeneművészeti iskola

A kormány úgy döntött, hogy három kórusiskolát, a váci Karolina Katolikus Általános Iskolát, a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolát és a szintén fővárosi Szent István Király Zeneiskolát 391 millió forintos beruházás-előkészítő támogatásban részesíti - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára
 
Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Karolina iskolában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: Magyarországon kevés a kórusiskola, ezért a kormány fontosnak tartja a támogatásukat, hogy „méltóan képviselhessék a kodályi hagyományokat".
   
Amint az intézmények bővítési, fejlesztési beruházásának előkészítésével végeztek az iskolák, a kivitelezéshez pályázhatnak kormányzati támogatásra - tette hozzá az államtitkár.
    
Rétvári Bence kitért arra: kérték az iskolákat, olyan fejlesztéseket tervezzenek, amelyek lehetővé teszik, hogy az intézmények kórusközpontokként is működjenek, és továbbképzéseikkel segítsék más iskolák kórusait, kórusvezetőit.
    
Fontosnak nevezte, hogy a támogatott iskolák között van vidéki és budapesti, valamint állami és egyházi is.
    
Beer Miklós váci megyés püspök elmondta: a Karolina Katolikus Általános Iskola több mint 100 éves, és ezzel a fejlesztéssel új fejezet kezdődik az intézmény történetében.
    
Sisa Sándorné, az iskola igazgatója megemlítette, hogy oktatási intézményük 1905-ben épült és 1906-ban kezdődött első osztályában az oktatás. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztésekkel a klasszikus zenét méltó körülmények között oktathatják majd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!