Rétvári Bence: 40 százalékkal emelkedett a megváltozott munkaképességűek munkavállalása

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Harangozó Tamás, az MSZP képviselőjének Országgyűlésben elhangzott felvetésére reagálva azt mondta: a rokkantnyugdíjak esetében az Ab írta elő, hogy bizonyos részletszabályokat fogalmazzon meg a kormány.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Azonban - folytatta - ez elég nehéz jogi feladat, mert arra kötelez, hogy olyan szabályokat hozzanak létre, amelyek alapján egy orvos megállapíthatja, hogy 3 vagy 4 éve mennyire volt munkaképes állapotban valaki.
    
Hangsúlyozta: a rendszer átalakítása óta 40 százalékkal emelkedett a megváltozott munkaképességűek között a munkavállalás, ami a járulékkedvezménynek is köszönhető. Ha az valósulna meg, amit az MSZP kér, akkor 40 ezer embernek elvennék a munkáját és visszaküldenék a segélyek világába - emelte ki.
   
A választójogi törvénnyel kapcsolatban az államtitkár megjegyezte: amikor egy választáson az ellenzék teljes kudarcot szenved, akkor a törvényt hibáztatja, de most, amikor baloldali főpolgármestert választottak, hirtelen már nem illegitim a választási törvény.

A Magyarországon és Szerbiában kiállított, államilag elismert bizonyítványok és oklevelek, továbbá a tudományos fokozatot tanúsító okiratok kölcsönös elismeréséről szóló egyezmény
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Országgyűlésben elmondta: az egyezmény célja, a közép-és felsőfokú végzettségek, képesítések és tudományos fokozatok kölcsönös elismerhetőségének megteremtése.
Emellett - folytatta - az egyezmény a kormány balkáni nyitás politikájával összhangban, a magyar és szerb felsőoktatási intézmények közötti együttműködési lehetőségek fejlesztését, és ezeken keresztül a magyar-szerb kapcsolatok erősítését is célozza.

Elmondta: az egyezmény hozzájárul a két ország közötti oktatási, tudományos és kulturális kapcsolatok fejlődéséhez és javítja a magyar hallgatók kifelé irányuló, illetve a szerb hallgatók Magyarországra irányuló mobilitási szándékát. Az államtitkár hangsúlyozta az egyezmény nemzetpolitikai és nemzetiségpolitikai vonatkozásait is, kiemelve, hogy az egyezmény segíti a vajdasági magyar és a magyarországi szerb közösség tagjainak anyaországban való tanulását és foglalkoztatását is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!