Rétvári Bence: A 80 milliárdos migrációs büntetés nyilvánvaló politikai nyomásgyakorlás Magyarországra

Kétnapos tanácskozást tartott a Salzburg Forum keretében kilenc közép-európai ország belügyminisztériuma az ausztriai Laxenburgban, a legfontosabb téma az illegális bevándorlás volt, de szóba kerültek a fegyvercsempészettel és a kiberbűnözéssel kapcsolatos kérdések is – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szerdán az MTI-vel.

RétváriRétvári Bence – aki jelezte, hogy a tanácskozás második napján részt vett hat balkáni ország belügyi vezetője is – kijelentette: Magyarország számára a legfontosabb a külső határok megvédése.

Hozzátette:

egymillió illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok. A határozott magyar és szerb határvédelmi fellépésnek érezhető hatása volt az illegális bevándorlás visszaszorításában.“

Ausztria is visszajelezte – számolt be róla az államtitkár -, hogy az aktívabb szerb fellépés érezhetően csökkentette az Ausztriába érkező migránsok számát, ami ugyanakkor Horvátországban radikálisan megnőtt; kétszer annyi embercsempészt fogtak el, mert az illegális bevándorlók újat kerestek a jobban ellenőrzött szerbiai útvonal helyett.

Új jelenség a balkáni migrációs útvonalon, hogy a rivális embercsempészbandák elrabolják a konkurens bandák által csempészett migránsok csoportjait, és csak váltságdíjért cserébe engedik tovább. Ebből is látszik, hogy milyen kimagasló profitot fölöz le a szervezett alvilág a migrációból – mutatott rá a politikus.

Az illegális bevándorlás nem a szegények választása, mert illegálisan Európába érkezni sokkal többe kerül, mint legálisan – folytatta közleményében Rétvári Bence. Azok érkeznek illegálisan, akik illegálisan is akarnak az EU-ban tartózkodni – fűzte hozzá.

Rétvári Bence felháborítónak nevezte, hogy az Európai Bíróság rekordmagas, 80 milliárd forintos bírságot szabott ki hazánkra.

Pedig Magyarország nem tesz mást, csak betartja a határon a törvényeket és a nemzetközi szerződéseket”

– húzta alá.

Ez nyilvánvalóan politikai nyomásgyakorlás a migrációs és háborúellenes politikánk megváltoztatása érdekében. Nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a jogot az önvédelemhez, a külső határvédelem jogát! – szögezte le.

A migrációs paktum elfogadása hibás út, mert az illegális bevándorlók automatikus szétosztása migráns mágnesként hat”

– állapította meg.

Az EU távolról nézve gyengének látszik, mert még a saját határait se tudja megvédeni, a saját jogszabályait se tudja betartatni – vélekedett.

A migráció területén nem a jogszabályok és a hatóságok diktálják az ütemet, hanem az embercsempészek – állapította meg, majd hozzátette: a brüsszeli vezetők kezéből kicsúszott az irányítás a migráció terén, ezt sürgősen vissza kellene szerezni, de erre szándék sem látszik sajnos – olvasható Rétvári Bence közleményében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!