Rétvári Bence: Az iskolákban semmi keresnivalója nincs az erőszaknak

Horváth László (Fidesz) azt hétfőn az azonnali kérdések órájában azt kérdezte Rétvári Bencétől, az EMMI miniszterhelyettesétől, hogy milyen további intézkedéseket tervez a kormány az iskolai erőszak visszaszorítása érdekében.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
    
Azt mondta, hogy az elmúlt időszakban joggal sokkolták a közvéleményt az iskolai erőszakról készült felvételek. A jelenségnek széles az elutasítottsága, a többség támogatja, hogy minden tanárnak és diáknak joga van biztonságban lenni, tanítani, illetve tanulni az iskolában - szögezte le.     

Az iskolában nincs helye az erőszaknak, mert ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet. Az ilyen intézményekből aki teheti, elmenekül - fogalmazott.
    
Gyöngyöspatán a helybeli gyermekek többsége már más település iskolájába jár, ezzel ők és a családjaik fizetik meg az erőszak árát - mondta. A többség nem érti, hogy mindezek után azok kapnak egy bírósági ítélet nyomán milliókat, akik erőszakosak voltak vagy több száz, több ezer órát hiányoztak - tette hozzá.
    
Rétvári Bence, az Emmi államtitkára egyetértett azzal, hogy az iskolákban semmi keresnivalója nincs az erőszaknak, a kormánynak ezért lépéseket kell tennie minden hasonló esetben.
    
Fel kell lépni azok érdekében, akik békés körülmények között akarnak tanulni, de fel kell lépni azok ellen is, akik agresszíven, támadóan viselkednek az iskolában - mondta.
    
Ezért fontos az iskolaőrség felállítása, a Btk. szigorítása - közölte, hozzátéve, az ilyen esetekben nemcsak a diákoknak, de a szülőknek is van felelősségük.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!