Rétvári Bence: Bízzuk a szülőkre a gyermeknevelést!

A gyerekek „gender szemléletű átneveléséről" és a koronavírus-járvány elleni védekezésről is szó volt a napirend előtti felszólalások során, az Országgyűlés keddi ülésén.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára

Rétvári Bence (KDNP) arról a „gender mesekönyvről" szólt, amely „Soros György támogatásával" jelent meg. Azt mondta: az ilyen „átnevelő könyvek" nagykorú tartalmakat hordoznak, amelyekről felnőtt fejjel lehet gondolkodni, óvodába vagy alsó tagozatra bevinni szerinte felelőtlenség.
    
Szólt arról is, hogy már több mint 80 ezren tiltakoztak a könyv ellen, a tiltakozás elindítóját pedig fenyegetések érték, de a baloldalról senki nem állt ki mellette vagy a fizikai fenyegetése ellen, csupán azért, mert keresztény ideológiát követ, és nem a „gender ideológiát".
    
Az államtitkár a magyar családok, gyermekek megvédésére szólított fel, és kijelentette: a szülők dolga a nevelés és nem a „Soros-hálózatnak" kell „átnevelni" a gyerekeket.
    
Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség államtitkára közölte: a polgári kormánynak vissza kellett építenie a 2010-re elveszetett bizalmat, ezért családbarát országot kezdett építeni.
    
Családtámogatási rendszerünk kiszámítható, tervezhető és biztonságos, a baloldali kormányok büntető, megszorító politikája után - mondta.
    
2010-ben visszaállították a gyes harmadik évét, megemelték a gyed maximális összegét és családbarát adórendszert vezettek be. Átfogó bölcsődefejlesztési programot indítottak, a családok számára a lakhatást is támogatják - közölte.
    
„Hagyják békén a gyermekeinket!" - szögezte le, hangsúlyozva: nem szabad hagyni, hogy a családok és a gyermekek a napi politikai támadások részévé váljanak, és ki kell állni a keresztény értékek védelme mellett.

********************************************************************

Fidesz: A kormánypárt pótolja a forrásokat az egészségügyben

Selmeczi Gabriella (Fidesz) a koronavírus-járvány második hullámáról szólva közölte: Magyarország az európai középmezőnyben helyezkedik el, továbbra is a legjobban védekező országok között van.
    
Újra 4,5 millió fölött a foglalkoztatottak száma, amely csupán 20 ezerrel marad el a foglalkoztatási rekordtól - mutatott rá.
    
A baloldal azonban most sem segít, nekik az az érdekük, hogy minél rosszabb legyen az országban a helyzet - jegyezte meg.  
    
Eközben a Fidesz pótolja a forrásokat az egészségügyben - jelentette ki. Szólt az ápolók és egészségügyi szakdolgozók novemberi fizetésemeléséről és arról, hogy néhány év alatt összesen 72 százalékkal emelkedik a bérük.
    
Az előttünk álló 7-8 hónap nehéz lesz, a kormány ezért elfogadta az orvoskamara kezdeményezését, és soha eddig nem látott orvosbéremelést hajt végre - hangsúlyozta.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkár azt felelte: Magyarország a WHO protokollja alapján ülteti át a gyakorlatba a védekezési módokat, és talán nincs még egy olyan ország, amely éppen most duplázza meg az orvosok bérét. Szerinte ezzel is növelhető a sikeres védekezés lehetősége.
    
Akár a fertőzöttek, akár az elhunytak száma alacsonyabb számos országénál, több országban nyolcszor-tízszer rosszabbak az adatok - mondta.
    
Szólt arról, hogy a szív- és érrendszeri betegséggel küzdők aránya igen magas az elhunytak között, és csupán 3 százalék azoké, akiknek nem volt ismert krónikus betegsége.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!