Rétvári Bence: Európa öngyilkosságot követ el, ha lemond a keresztény kultúráról

Tízmillió forintos babaváró támogatást, valamint kormányzati támogatást kaphatnak új személygépkocsi- vásárlás esetén a gyermeket vállalók, illetve több gyermeket nevelő családok július 1-jétől — döntött hétfőn az Országgyűlés. A családvédelmi akcióterv új elemeit a DK nem támogatta, míg a Párbeszéd frakciója tartózkodott a szavazásnál.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára

Jelentős többséggel megszavazta hétfőn a parlament a családok támogatását célzó akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat. Az indítványt nem támogatta a DK frakciója, Bősz Anett, a liberálisok független képviselője, valamint a szintén független Szabó Szabolcs. Tartózkodott a Párbeszéd frakciója, valamint a DK-ból nemrég kilépett Székely Sándor. A módosítás mellett nyomott gombot a kormányzópártok mellett az MSZP, az LMP, a Jobbik, valamint a Mi Hazánk négy független képviselője.

A hétfőn elfogadott módosítás érinti a babaváró támogatást, amely tízmillió forintos kamatmentes kölcsönt jelenthet minden olyan házaspár számára, ahol a feleség 18 és 40 év közötti, és a házaspár valamelyik tagja legalább három éve biztosítási jogviszonyban áll. A kölcsön törlesztését az első gyerek születésekor három évre felfüggesztik, a másodiknál további három évre felfüggesztik, a harmadik gyerek születésekor pedig teljes egészében elengedik a támogatás összegét.

Az állami kezességvállalás mértéke a babaváró támogatással nyújtott kölcsön tőkeösszegének és az erre felszámított ügyleti kamatnak a 100 százaléka. A családok támogatásáról szóló törvény módosítása azt is tartalmazza, hogy a babaváró támogatással nyújtott hitel biztosítékaként az állami készfizető kezességvállaláson túl a hitelintézet további biztosítékot nem írhat elő. A családvédelmi akcióterv másik pontja az új személygépkocsi-vásárlási támogatás. Eszerint a kormány 2,5 millió forint erejéig vagy az autó árának 50 százalékáig támogatást nyújt a legalább háromgyermekes családoknak. Ezekkel a lehetőségekkel idén július elsejétől 2022 decemberéig élhetnek az igénylők.

A szavazást megelőző vitában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára mint előterjesztő arról beszélt, hogy Európa lassan öngyilkosságot követ el, mert ha lemondunk a keresztény kultúráról és ezzel párhuzamosan lemondunk arról, hogy segítsük az európai gyermekek megszületését és az európai fiatalok családalapítását, akkor ez gyakorlatilag az önfeladáshoz, az öngyilkossághoz vezető út. Szerinte az ellenzéki pártok Brüsszelben szinte minden olyan javaslatot megszavaztak, amelyik a családok helyett a migrációt támogatná; „mi, magyarok ezt nem nézhetjük tétlenül”.

– Legyen a családvédelmi akció egy nemzeti ügy! – mondta az államtitkár, aki kiemelte: Magyarország kormányának van egy olyan üzenete is, hogy merjünk bátran kiállni a családi értékekért, ne hagyjuk ettől eltántorítani magunkat, mert ez nem valami ellen, hanem valamiért van – jelentette ki a családra utalva az államtitkár.

Az általános vita végén Rétvári Bence európai szinten egyedülállónak nevezte, hogy Magyarország az össztermék 4,5 százalékát fordítja a családok támogatására. – Oktatásra 606 milliárd forinttal nyújt többet a kormány, mint az utolsó szocialista kormány, egészségügyre 647 milliárddal többet, míg a családtámogatások növekménye meghaladja az 1000 milliárd forintot – ismertette a politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!