Rétvári Bence: fontos a dizájnerdrogok elleni fellépés

A felhasznált kábítószerek ötven százaléka dizájnerdrog, ezért fontos a használatukkal szembeni fellépés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence (KDNP) az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Rétvári Bence közölte, Magyarországon van az Európai Unió egyik legrugalmasabb, de legszigorúbb drogszabályozása, hiszen nemcsak egy adott kábítószert, hanem annak törzsképletét is szankcionálják, így ha az megjelenik egy új névvel ellátott szerben, az érintett büntethető.

Hozzátette, a dizájnerdrogok a legveszélyesebbek a kábítószerek között, hiszen kevésbé kiszámítható a hatásuk, és gyorsabban terjednek például azért, mert nagyon olcsók.

Az államtitkár a legfontosabbnak a dizájnerdrogokkal szembeni fellépést nevezte, s kiemelte, már több mint hetven törzsképlet került fel az említett tiltólistára.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!