Rétvári Bence: Jelentős a tavaly indított Csodaszarvas program

Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot; az egykori erdészlak felújításával kialakított többfunkciós épület nemcsak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatónak is otthont ad.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond a Királyréti Kirándulóközpont átadásán 2019.03.21-én (KDNP fotó: Váli Miklós)

Nagy István, az agrártárca vezetője a központ csütörtöki avatásán, a Pest megyei Szokolyán azt mondta: meg kell ismertetni és meg kell szerettetni a természet értékeit a társadalommal, ennek érdekében a minisztérium a Bejárható Magyarország program keretében jelentős fejlesztéseket hajtott végre az állami erdőkben.

Rétvári BenceA Királyréti Kirándulóközpont átadása 2019.03.21-én (KDNP fotó: Váli Miklós)
 
Hozzátette, hogy ennek eredményeként az erdők „a leglátogatottabb turisztikai attrakciók közé emelkedtek". Az agrárminiszter kitért arra, hogy a minisztérium következő feladata az ökoturisztikai fejlesztések hálózatának kialakítása.

Rétvári BenceA Királyréti Kirándulóközpont átadása 2019.03.21-én (KDNP fotó: Váli Miklós)

Ennek érdekében összehangolják az erdőgazdaságok és a nemzeti park igazgatóságok fejlesztéseit és együttműködnek az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hivatalával, valamint a Magyar Természetjáró Szövetséggel.

Rétvári BenceNémethné Pintér Csilla, Szokolya polgármestere beszédet mond a Királyréti Kirándulóközpont átadásán 2019.03.21-én (KDNP fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a Börzsöny egyre népszerűbb lakó- és kirándulóhely, még a külföldiek körében is. Egyre több a lehetőség itt a szabadidő eltöltésére. köszönhetően a kisvasút- és a turistaút-, valamint a szálláshely- és bicikliút-fejlesztéseknek is.

Rétvári BenceKiss László vezérigazgató (Ipolyerdő Zrt), beszédet mond a Királyréti Kirándulóközpont átadásán 2019.03.21-én (KDNP fotó: Váli Miklós)

Ráadásul a minőségi szolgáltatásokat megfizethető áron kínálják az ide érkezőknek. Az államtitkár elmondta: fontos, hogy az erdei iskolák, a táborozások a tanévek rendes részeivé válnak, ezért is jelentős a tavaly indított Csodaszarvas program, amely lehetővé tette 698 iskola 6500 tanulójának, hogy több éjszakát töltsön erdei szállásokon, természeti környezetben. Az idén szeretnék a program támogatását 7700 gyerekre kiterjeszteni.

Nagy IstvánNagy István, az agrártárca vezetője beszédet mond a Királyréti Kirándulóközpont átadásán 2019.03.21-én (KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!