Rétvári Bence: Kétszer annyi magyar sportol rendszeresen, mint tíz évvel ezelőtt

Szombaton átadták a váci Vanyek Béla Sportcentrumot. Az összesen 1240 négyzetméteres épület két szinten biztosít sportolási lehetőséget a szakosztályoknak és a váci, valamint környékbeli lakosoknak.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond a váci Vanyek Béla Sportcentrum átadása alkalmából (Vác, 2020.09.12. KDNP fotó: Váli Miklós)

Országos szintű atlétikai központ jött létre Vácon, amelynek jó gazdája a Váci Reménység Egyesület és amelyhez a kormányzat 774 millió forinttal járult hozzá - mondta köszöntőjében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

Nagy TímeaNagy Tímea, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző beszédet mond a váci Vanyek Béla Sportcentrum átadása alkalmából (Vác, 2020.09.12. KDNP fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence felidézte: ma csaknem kétszer annyi magyar sportol rendszeresen, mint tíz évvel ezelőtt és ez meghaladja az európai uniós átlagot. Az eredmény köszönhető annak is, hogy 2019-re az új és felújított sportlétesítmények száma meghaladta a 2500-at. 51 új tanuszoda, valamint 89 új tornaterem épült - tette hozzá.

Csongrádi LászlóCsongrádi László olimpiai bajnok kardvívó beszédet mond a váci Vanyek Béla Sportcentrum átadása alkalmából (Vác, 2020.09.12. KDNP fotó: Váli Miklós)

A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra is, hogy Vác még soha nem kapott olyan mértékű kormányzati támogatást, mint az elmúlt két évben. Ez összességében több mint 14 milliárd forintot jelent, ami a város éves költségvetésének majdnem a kétszerese.

Beer MiklósBeer Miklós a Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke megszenteli a váci Vanyek Béla Sportcentrumot (Vác, 2020.09.12. KDNP fotó: Váli Miklós)

„A kormányzat támogatása az elmúlt években két évnyi pluszt adott Vác fejlődéséhez" - fogalmazott Rétvári Bence, hozzátéve: „ez olyan mértékű többlet kormányzati fejlesztést, támogatást jelent az itt élőknek, amire emberemlékezet óta nem volt példa".

Rétvéri Bence és Nagy TímeaNagy Tímea, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző (j) és Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet a váci Vanyek Béla Sportcentrum átadásán (Vác, 2020.09.12. KDNP fotó: Váli Miklós)

A Vanyek Béla (1893-1966) kanonok nevét viselő edzőközpont a Váci Reménység Egyesület fenntartásában működik és a Váci Egyházmegye tulajdonában áll. A korszerűsítéssel létrejött egy 1200 négyzetméteres, minden igényt kielégítő edzőközpont és egy hatsávos atlétikapályát is kialakítottak.

Rétvári BenceSportolók edzést mutatnak be a váci Vanyek Béla Sportcentrum átadásán (Vác, 2020.09.12. KDNP fotó: Váli Miklós)

Pályaszinten létrehoztak egy atlétikai edzőtermet, futófolyosót, bemelegítő termet, továbbá négy mosdót, két öltözőt, két zuhanyzót, előtereket és közlekedőket. Az utcaszinten helyet kapott egyebek mellett egy vívóterem három öltözővel és két zuhanyzóval.

Rétvári BenceA váci Vanyek Béla Sportcentrum (Vác, 2020.09.12. KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!