Rétvári Bence: A kormány nem bezárja, hanem fejleszti a kórházakat

Dunai Mónika (Fidesz) arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a budapesti vezetés kettős mércét alkalmaz, mert míg az Újszínházat érintő állítólagos zaklatási ügyben vizsgálatot rendelt el, addig Gothár Péter rendező zaklatási ügyében engedékeny volt a főváros.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

A szexuális zaklatást mindenkinek egyöntetűen el kell ítélnie - jelentette ki, majd azt kérdezte, lesz-e következménye annak, hogy megpróbálták eltussolni a zaklatási ügyet. A kulturális tárgyú törvénymódosításról azt mondta: az önkormányzatok annyi színházat tartanak fenn ezután is, amennyit akarnak. A törvény átlátható működési modellt teremt a színházak fenntartásában - közölte Dunai Mónika.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt válaszolta: az ellenzéknek vannak olyan ügyek, amelyek mögött mindnyájan felsorakoznak, és van, amikor "egységfrontban" hallgatnak. "Mindnyájunknak az lenne az érdeke, hogy hasonló ügyek ne keletkezhessenek a későbbiekben" - mondta.

Mi lesz a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sebészeti ellátásával?

Korózs Lajos (MSZP) arra kért választ, hogy a kormány miként kívánja fenntartani a sebészeti ellátást a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, ahol hét ügyeletet ellátó szaksebészből hat felmondott és jelenleg felmondási idejét tölti.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, a jelenlegi kormány a korábbi szocialista kabinetekkel szemben nem bezárja, hanem fejleszti a kórházakat. Tájékoztatása alapján ez igaz a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházra is, ahol két éve 125 millió forintból újult meg a teljes sürgősségi részleg.
    
Korózs Lajos kritikán alulinak nevezte az államtitkár válaszát, mivel szerinte abból nem derült ki, hogy mi lesz az intézmény sebészeti ellátásának sorsa.
    
Rétvári Bence viszonválaszában azt mondta, a kórházban senki nem szüntette be a munkát, hat szaksebész valóban tárgyalásban van az intézmény vezetésével a béremelésekről, velük együtt pedig összesen 23 orvos dolgozik a kórházban.
   
Az államtitkár arra kérte a szocialista politikust, segítsen meggyőzni a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki képviselőit arról, hogy engedje meg a kormánynak az új dél-budai szuperkórház megépítését.

A Jobbik szerint a kormány „lepusztította" az egészségügyet
    
Lukács László György (Jobbik) azzal vádolta a kormányt az Országgyűlésben, hogy „lepusztította" az egészségügyet.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy reagált: míg a Fidesz-KDNP-s kormány a 2020-as költségvetésben 770 milliárddal többet fordít egészségügyre a 2010-es összeghez képest, addig például Ózd jobbikos vezetése 2014-hez képest mára 60-ról 50 millió forintra csökkentette a város egészségügyi forrásait.
    
Szerinte a Jahn Ferenc kórház ügyében a képviselő valótlanságot állított, hiszen nem arról van szó, hogy hétből hat szakember távozik, hanem 23 sebészből mondott fel hat orvos, akik 2 hónapos felmondási idejük alatt továbbra is dolgoznak. Megjegyezte: a jobbikos képviselő korábban „orvosexportőrként" tevékenykedett, így nincs erkölcsi alapja erről a témáról beszélni.
    
Kijelentette: a Jobbik mostani szövetségesei kormányon bezárták a kórházakat és forráskivonást hajtottak végre, így csak a Fidesz-KDNP a garancia az egészségügyi források bővülésére.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!