Rétvári Bence: A magyarok család-, és gyermekszerető emberek

A családokról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet kitöltők egyértelműen megüzenték a kormánynak, hogy a bevándorlás helyett a családok támogatását helyezik előtérbe – mondta Rétvári Bence a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az államtitkár szerint a konzultációs eredményekből egyértelműen leszűrhető, hogy a magyarok család,- és gyermekszerető emberek.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Elégedett a kormány a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs ívet kitöltők számával – mondta Rétvári Bence a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy több, mint 1,3 millióan küldték vissza a kérdőíveket, ezzel pedig ez a harmadik legnagyobb részvételi arányú konzultáció.

Az államtitkár szerint a kérdőívet kitöltők egyértelmű üzenetet küldtek, mégpedig, hogy a kormány a családokat támogassa a migráció helyett. „A magyarok család-, és gyermekszerető emberek, és egyértelműen a gyermekvállalás és a családok támogatása mellett rakták le a voksukat. Rétvári Bence megerősítette: a kormány további családtámogató intézkedéseiről a kormányüléseken hoznak döntést, ezeket pedig Orbán Viktor, miniszterelnök ismerteti februári évértékelőjében.

Rétvári Bence leszögezte: a kormány egy olyan kérdésben kérte ki a választók védelmét, amit más kormányok még csak meg sem kíséreltek.