Rétvári Bence: Magyarországon kevesebb, mint a felére csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők aránya

Magyarországon egyre kevesebben élnek túlzsúfolt lakásokban, derült ki az Eurostat lakáskörülményekre vonatkozó adatsorából. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke közleményben értékelte a megjelent adatokat.

Hazánkban az adatok szerint a lakosság 20,1%-a él túlzsúfolt lakásban, ezzel szemben ez az arány 2010-ben még, 47,2 % volt.

Azaz kevesebb, mint a felére csökkent a szűkösebb körülmények közötti háztartások száma. Ez az eredmény pedig Észtország és Szlovénia után a harmadik legnagyobb csökkenési arányt jelentette Európában.  Az adatokból az is kiderül, hogy az EU-ban átlagosan 10%-os volt a csökkenés mértéke, azaz Magyarországon közel háromszor akkora ütemben javult a helyzet.

Magyarország eredménye kimagasló, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy

míg mi 57 %-os csökkenést tudtunk elérni, addig ez idő alatt Olaszországban 14%-kal, Svédországban 16%-kal Belgiumban 36%-kal nőtt a túlzsúfolt lakásban élők aránya.

Egy lakás akkor számít túlzsúfoltnak, ha egy szobában egy párnál, vagy két testvérnél, esetleg egy egyedülálló felnőttnél több ember él. A magyar emberek tehát egyre komfortosabban érezhetik magukat otthonaikban.

A 2010 óta bevezetett számos intézkedés, mint például a rezsidíjak csökkentése, a lakásépítési támogatások, a lakásáfa csökkentése, a devizahitelesek megsegítése, a CSOK bevezetése vagy a folyamatos béremelések és adócsökkentések jól mutatják elkötelezettségünket abban, hogy Magyarországon minél komfortosabb környezetben, jobb életszínvonalon élhessenek az emberek. 

Rétvári Bence

a KDNP alelnöke

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!